Foto: Shutterstock
Romantiskās pastaigās pie jūras jaunieši visbiežāk dodas ar savām otrajām pusītēm vai draugu lokā, taču liepājnieka Dmitrija stāsts ir citādāks.

Viņš skatīties uz jūru dodas kopā ar mammu. Dmitriju kopš mazotnes ir skārusi smaga slimība, kas liedz kustību brīvību un iekļaušanos vienaudžu sabiedrībā.

Lai pastaigas pie jūras un kustību brīvība arī turpmāk Dmitrijam būtu iespējama, nepieciešama regulāra rehabilitācija. Lai Dmitrijs to saņemtu, Ziedot.lv un veikalu tīkls „Maxima” projekta „Laimīgai Latvijai” ietvaros lūdz atbalstu, nodrošinot rehabilitācijas kursu 677 latu vērtībā, portālu "Delfi" informē projekta pārstāvji.

Kad Dmitrijs piedzima, pirmos divus dzīves gadus viņš faktiski neatšķīrās no saviem vienaudžiem. Taču divu gadu vecumā slimība saasinājās, un ar katru gadu zēna stāvoklis pasliktinājās.

Dzemdību traumas rezultātā Dmitrijam ir agrīns organisks centrālās nervu sistēmas bojājums, labās puses spastiska hemiparēze un simptomātiska epilepsija, kā arī vidēji smaga garīga atpalicība. Ar šīm diagnozēm Dmitrijs un viņa ģimene ir mācījušies sadzīvot 18 gadus, veicot regulāru aprūpi, rehabilitāciju un vismaz reizi trīs mēnešos apmeklējot intensīvu fizioterapijas kursu.

Dmitrijs ir mācījies speciālajā skolā, viņam ir deviņu klašu izglītība. Skolā puisis mācījās ar lielu prieku, un viņam vēl joprojām patīk zīmēt, lasīt grāmatas un spēlēt bumbu.

Tomēr Dmitrija kustības ir ierobežotas un ne pārāk aktīvas. Tās puisim prasa lielu piepūli, taču nekustoties viņš var zaudēt sasniegto mobilitāti un pat spēju pārvietoties.

Par Dmitriju no visas sirds rūpējas mamma, kura savu dzīvi pakārtojusi slimajam dēlam. Neatsveramu atbalstu sniedz arī tētis, kurš ir ģimenes vienīgais pelnītājs, un vecākais brālis, kurš nu jau izveidojis savu ģimeni.

Daudzus gadus Dmitrijam tika veikta ārstniecība dažādās klīnikās, bet būtisku veselības uzlabojumu nebija. Pirms septiņiem gadiem viņam pirmo reizi bija iespēja iziet rehabilitācijas kursu starptautiskajā rehabilitācijas klīnikā Truskavecā, Ukrainā.

Tur puisim uzreiz bija vērojami iespaidīgi veselības uzlabojami. Dmitrijs sāka ievērojami labāk staigāt un kļuva patstāvīgāks. Ģimene saka lielu paldies par ziedotāju līdzšinējo palīdzību Dmitrijam, - pateicoties tai, jaunietis varēja saņemt regulāru rehabilitāciju Truskavecas klīnikā.

Taču, lai Dmitrija spēju staigāt saglabātu un nostiprinātu, attīstītu viņa spēju pašam sevi vairāk aprūpēt, nepieciešams regulāri iziet rehabilitācijas kursu šajā Truskavecas klīnikā. Tādēļ Dmitrijam ārkārtīgi vajadzīga mūsu visu palīdzība, ko varam sniegt, kaut santīmu pa santīmam ziedojot "Maxima" ziedojumu kastītēs pie veikalu kasēm.

Dmitrijam tuvākais rehabilitācijas kurss plānots šī gada augustā, un tā veikšanai nepieciešami 677 lati. Ģimene ir apņēmusies apmaksāt ceļa izdevumus un uzturēšanās izmaksas, bet Ziedot.lv un veikalu tīkls "Maxima" labdarības projekta "Laimīgai Latvijai" ietvaros aicina palīdzēt Dmitrijam, lai sniegtu viņam kustību brīvību!

Lai dāvātu līdzekļus un sniegtu palīdzību gan Dmitrijam, gan citām grūtībās nonākušām Latvijas ģimenēm projektā "Laimīgai Latvijai", ikviens ir aicināts izvēlēties sev ērtāko labdarības veidu:

·        ziedojot arinternetbankas palīdzību Ziedot.lv mājas lapā www.ziedot.lv,norādot "Palīdzība Dmitrijam Ivanovam";

·        
zvanot uz ziedojumutālruni 900 67 009 (maksa par zvanu - 1 lats);

·        
ziedojot 684 ziedojumukastītēs veikalu tīklā "Maxima" visā Latvijā.

Sadarbojoties sociālajiem dienestiem un vietējām labdarības organizācijām, Ziedot.lv rūpīgi izvērtē katras ģimenes situāciju un organizē nepieciešamās palīdzības sniegšanu.

Projektā iesaistītajām ģimenēm tiek dota nevis nauda, bet gan atbalsts, nodrošinot pašas nepieciešamākās ikdienas lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!