Visuvarenais kiploks
Foto: Publicitātes foto
Vasaras sākumā "Jāņa Rozes apgāds" laidis klajā mūsdienīgu rokasgrāmatu par ķiploku gatavošanu, audzēšanu un izmantošanu ārstniecībā, portālu "Delfi" informē izdevēji. Grāmatā "Visuvarenais ķiploks" apkopoti dažādi ķiploku pagatavošanas knifi un gardu ēdienu receptes, kurās ķiploks var izpausties visā savā godībā, gatavošanas procesā nezaudējot veselībai noderīgās īpašības.

Izmēģiniet krāsnī ceptu ķiplokvistu, zaļo ķiploku pesto, muskatķirbja un ķiploku risotto, ķiploku garneles ar avokado utt.- aicina grāmatas autore.

Grāmatā lasāms, kā audzēt ķiplokus pašu spēkiem un kuras šķirnes ir pašas veselīgākās, kā ķiplokus kopt un uzglabāt, lai to ārstnieciskās īpašības saglabātos ilgstoši, kā tos kaltēt un savīt glītās pīnēs un kā pagatavot dažus vienkāršus līdzekļus imūnsistēmas stiprināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!