Foto: Privātais arhīvs
Mazos Vladimiru un Annu Beloborodovus liktenis nav lutinājis jau kopš bērnības. Abus bērnus vecāki bija pametuši, bērniem ir nopietnas veselības problēmas. Lai bērni atveseļotos, ir vajadzīgs dārgs rehabilitācijas kurss. Audžuvecāki lūdz palīdzēt, portālu "Delfi" informē projektu centrs "Varonis".

Audžuvecāki Nadežda un Sergejs Beloborodovi dāvāja bērniem savu sirds siltumu un darīja visu iespējamo, lai bērni atveseļotos. Taču šobrīd abiem bērniem ir vajadzīgs dārgs rehabilitācijas kurss. Ir nepieciešami 3800 lati, informē centra "Varonis" pārstāvji.

Nadeždai un Sergejam Beloborodoviem ir trīs savi bērni, kuri jau ir izauguši veseli un veiksmīgi dzīvē. Taču vecāki pašaizliedzīgi adoptēja vēl divus pamestus bērniņus ar veselības problēmām. Citādi viņi nevarēja rīkoties, redzot, kā badā mirst smagi slims kaimiņienes mazulis.

2008. gadā šī ģimene neļāva mazajam Vladimiram mirt bada nāvē un drīzumā adoptēja zēnu. Ārsti apbrīnoja Nadeždas rīcību, jo bērniņam bija virkne slimību: galvas smadzeņu šūnu atrofija, bērnu cerebrālā trieka, acs nerva atrofija. Ārsti nebija pat pārliecināti, ka bērniņš izdzīvos, bet ja izdzīvos, tad prognozēja, ka zēns uz mūžu paliks gulošs invalīds, kurš nekad nevarēs redzēt, staigāt un runāt.

Arī mazās Annas stāsts ir sirdi stindzinošs, stāsta centra "Varonis" pārstāvji. Bioloģiskie vecāki pameta Annu, viņa tiem nebija vajadzīga. Meitenīte piedzima priekšlaicīgi un viņas svars bija tikai 1,5 kg. Mazulītei diagnosticēja hidrocefāliju (šķidruma uzkrāšanos smadzenēs), šķielēšanu un citas slimības. Pirmos divus dzīves gadus Anna pavadīja reanimācijas nodaļas palātā, viņai tika veikta šuntēšana, un ārsti nevarēja prognozēt, vai bērniņš izdzīvos. Vairākas reizes ģimenes pāri bija pieteikušies adoptēt meitenīti, taču, uzzinot viņas diagnozi, atteicās to darīt.

Nadežda un Sergejs nenobijās no grūtībām, neskatoties uz to, ka pašiem ir savi bērni un pat mazbērni. Vecāki pieņēma bērnus savā ģimenē un drīzumā viņus oficiāli adoptēja. Vecākiem nācās pacīnīties ar bērniņu veselības problēmām, jo tās bija tik nopietnas, ka abiem bērniņiem ir piešķirta invaliditāte.

Viņi visus spēkus veltīja Vladimira un Annas ārstēšanai. Tika apmeklēti neskaitāmi ārsti, slimnīcas un rehabilitācijas centri. Panāktie rezultāti ir pārsteidzoši: Vladimira redze, kas iepriekš bija tikai 20 % līmenī, uzlabojās līdz 60 % līmenim, viņš varēja staigāt daudz labāk, veiksmīgi absolvēja 5. klasi individuālās apmācības ceļā. Savukārt Annai nesen veikto analīžu rezultāti uzrāda, ka hidrocefālija ir gandrīz pārvarēta.

Taču ģimenei trūkts naudas visu medicīnisko procedūru un pakalpojumu apmaksai. Vladimirs ir izgājis vienu delfīnterapijas rehabilitācijas kursu, kas ir bijis ļoti veiksmīgs. Vladimira stāvoklis pēc šī kursa būtiski uzlabojās: uzlabojās zēna spējas staigāt, uzlabojās runa un kustību koordinācija. Ārsts ieteica atkārtot šo rehabilitācijas kursu gan Vladimiram, gan Annai.

Lai abi bērni varētu doties uz šo rehabilitāciju, ir vajadzīgi 3800 lati.

Nadežda kā dziļi ticīgs cilvēks nekad nepārstās cīnīties par savu bērnu veselību. Viņa dara visu iespējamo un tic, ka ir labsirdīgi cilvēki, kuri palīdzēs viņas bērniem, kuriem dzīve jau ir sagādājusi tik daudz ciešanu un pārbaudījumu, stāsta centra "Varonis" pārstāvji.

Cilvēki aicināti ziedot 0,88 lata šo bērnu rehabilitācijas kursa apmaksai, zvanot pa tālruni 9 000 6782 (maksa par zvanu 1,00 lats). Var ziedot arī ar bankas pārskaitījumu uz kādu no zemāk norādītajiem kontiem, maksājuma mērķī ierakstot "Veselības Fonds: Vladimiram un Annai Beloborodoviem".

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050-SWEDBANK-Swift : HABALV22

LV56HABA0551025632423
-NORDEA-Swift : NDEALV2x
LV50NDEA0000083204700
-DNB-Swift : RIKOLV2X
LV79RIKO0002013211470
-CITADELE-Swift : PARXLV22
LV94PARX0013419570001

paypal: paypal@varonis.lv

http://varonis.lv ,     www.facebook.com/varonis.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!