Foto: Privātais arhīvs
Kāda Sietlas iedzīvotāja izlēmusi veikt savdabīgu eksperimentu – noskaidrot, vai cilvēks spēj izdzīvot vien no gaismas un ūdens – atsakoties no ēdiena un uzņemot vien ūdeni, vēstī ārvalstu mediji.

Pasaulē ir samērā daudz apvienību, kas popularizē uzskatu, ka cilvēka organisms, līdzīgi augiem, var izdzīvot vien no gaismas, ūdens un skābekļa. Lai pārbaudītu šī plaši apšaubītā apgalvojuma patiesumu, Sietlas iedzīvotāja Navīna Šaina izlēmusi veikt eksperimentu, kurā neparasto dzīvesveidu izmēģina pati uz savas ādas.

"Ja patiešām ir iespējams izdzīvot bez ēdiena, mainīsies absolūti viss, ko mēs darām savā dzīvē, dzīvojot uz šīs planētas. Vai varat iedomāties, cik brīva būtu mūsu dzīve, ja mums nebūtu jāēd? Cik daudz ēdiena sagādāšanā ieguldītā laika, pūļu un resursu ietaupītos! Ja cilvēcei nebūtu jāēd, mūsu planēta atgūtu tās skaistumu!" savu neparasto ideju pamato Šaina.

Sieviete eksperimentu apņēmusies ievēro četru līdz sešu mēnešu garumā, un tā laikā Šaina uzturā lietos vien ūdeni un tēju. Sieviete ir apņēmusies nekrāpties, un viņas mājās ir izvietotas astoņas vebkameras, kas filmēs Navīnas ikdienu divdesmit četras stundas dienā, septiņas dienas nedēļā. Būtiski, ka sievietes mērķis ir ne tikai izdzīvot, bet arī attīstīt savu garīgo stāvokli.

Neraugoties uz Šainas apņēmību, eksperti sievietes apņemšanos ir nodēvējuši par neprātīgu, uzsverot, ka Navīnas veselība un dzīvība ir būtiski apdraudēta, jo cilvēka organisms bez pārtikas spēj iztikt, augstākais, mēnesi. Tāpat negatīvi vērtēta badošanās popularizēšana, kurai, Šainas iedvesmoti, var pievērsties vēl vairāk cilvēku.

Jāteic, ka Šaina nav pirmais cilvēks, kurš centies izdzīvot vien no ūdens un saulesgaismas. Neskaitāmi neparastās teorijas piekritēji ir nobadinājuši sevi līdz nāvei vai arī cietuši no dzīvībai svarīgu orgānu atteikšanās un komas iestāšanās.

Savukārt cilvēki, kuri apgalvo, ka viņi savā ikdienā veiksmīgi piekopj šādu dzīvesveida modeli, teju visos gadījumos atzīti par krāpniekiem, pieķerot ieturēšanos ātro uzkodu ēstuvēs, nomaļos restorānos, kā arī slepenu ledusskapju iztukšošanu.

Neraugoties uz iepriekš minēto, pieejamā un pierādītā informācija par cilvēka nespēju izdzīvot bez pārtikas nav šķērslis Šainas apņēmībai, un sieviete turpinās sevis badināšanu. Tiesa, Navīnas ikdienas gaitām līdzi sekos arī ievērojams skaits par veselību atbildīgo institūciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!