Foto: AFP/Scanpix
Vīrieša acs ir jutīgāka pret smalkām detaļām un kustīgiem objektiem, savukārt sievietes acs labāk uztver krāsu izmaiņas, noskaidrots kādā pētījumā, apliecinot, ka vīrieši un sievietes pasauli patiesi redz dažādi, vēstī portāls "MNN".

Līdzīgi dzirdei un ožai, kas ir attīstītāka sievietēm, arī redzes maņā valda dzimumu atšķirības, atklājuši speciālisti pēc kāda eksperimenta, kurā piedalījušies dalībnieki ar labu un normālu redzi.

Tajā atklāts, ka vīriešiem ir krietni grūtāk noteikt krāsu toņu pārejas, kā arī fiksēt to atšķirības, savukārt sievietes vājāk uztver un apstrādā kustīgu attēlu sniegto informāciju.

Tā iemesls ir atšķirīgā smadzeņu uzbūve, ko ietekmē arī vīriešu un sievietes organisma izstrādātie hormoni jau to pirmajās attīstības nedēļās, auglim vēl esot mātes vēderā.

Tāpat arī atklāts, ka sieviešu un vīriešu redzes fokuss veidojas atšķirīgi. Piemēram, sarunājoties ar partneri, vīrietis mazāku uzmanību pievērsīs viņa mutei, bet lielāku – kustībām aiz viņa muguras. Savukārt sievietes aktīvi vēro sarunas biedra acis un lūpas, tomēr viņu uzmanību krietni vieglāk nekā vīriešiem var novērst apkārtējie cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!