Foto: Privātais arhīvs
Sešpadsmit gadu veca meitene, kas cieš no retas slimības, kas liek viņai izskatīties pēc sešdesmitgadīgas omītes, veikusi inovatīvu sejas liftinga operāciju, atgūstot zaudēto pašpārliecinātību, vēstī "Daily Mail".

Zāra Hartshorna kopš agras bērnības cieta no fiziskas un emocionālas vardarbības, kuras pamatā bija meitenes neparastais izskats. Mantojot no savas mātes retu slimību, kuras rezultātā āda zaudē savu elastību, kļūstot grumbaina, meitene jau divpadsmit gadu vecumā izskatījās krietni vecāka par saviem gadiem, piedzīvojot neskaitāmus pazemojuma pilnus mirkļus.

Tomēr, dzirdot par Zāras slimību, viens no Amerikas vadošajiem plastikas ķirurgiem veicis Zārai sejas ādas savilkšanas operāciju bez maksas. Nu meitene ir atguvusi pašapziņu, uzsākusi jaunas attiecības, kā arī plāno iestāties koledžā, piebilstot, ka ir atbrīvojusies no pagātnes rēgiem un nākotnē plāno atvērt savu skaistumkopšanas salonu.

"Kad man bija četri gadi, māte izskaidroja, ka esmu mantojusi to pašu slimību, ar ko sadzīvo viņa. Mani kauli deformējās, un no sejas pazuda visi tauki, tai kļūstot kaulainai un grumbainai.

Bērni mani apsmēja saucot par pērtiķi un vecmāmiņu. Es dzīvoju nemitīgās bailēs un nedrošībā, kā arī mainīju vairākas skolas, tomēr mana dzīve tik un tā turpināja būt nožēlojama," atminas Zāra.

"Pēc sejas liftinga, kā arī deguna operācijas esmu kļuvusi par citu cilvēku. Esmu iemīlējusi sevi un vēlos sasniegt savus mērķus.

Vēlos būt laimīga un pierādīt savai mammai, ka dzīvē varu sasniegt it visu, ko vēlos. Protams, apzinos, ka mana slimība būs ar mani ik dienas, tomēr nu ar to ir krietni vieglāk sadzīvot, nepārdzīvojot par savu izskatu," atzīst meitene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!