Foto: Publicitātes foto
Šobrīd mazajam Maksimam Bulim-Luņevam ir jau pieci gadiņi, bet viņš ir slims jau kopš dzimšanas, viņam ir centrālās nervu sistēmas traucējumi. Jaukais un apķērīgais puika vēl nerunā un nestaigā. Bērniņš aug lielāks ar katru dienu, un māmiņai jau ir ļoti grūti izkļūt no mājām ar Maksimu, jo ģimene dzīvo daudzstāvu nama piektajā stāvā, un tajā nav lifta. Drīz Maksimam vairs nebūs iespējas pat doties pastaigā svaigā gaisā.

Lai tas nenotiktu, Maksimam ir nepieciešams mobilais pacēlājs, kura cena 3000 latu, bet puikas vecāki to nevar atļauties, portālu "Delfi" informē "Sociāli nozīmīgu projektu centra "VARONIS" pārstāvji.

Maksima mamma Karina iepazinās ar savu vīru vēl 12. klasē. Pēc skolas absolvēšanas abi apprecējās, un pirmajā studiju kursā Karina uzzināja, ka viņai būs bērniņš. Jaunā ģimene ļoti priecājās! Viņi sāka aktīvi plānot mazuļa ienākšanu viņu dzīvē un to, kā jaunā māmiņa turpinās studijas.

Sākumā grūtniecība noritēja normāli, bet astotajā mēnesī ārsti atklāja, ka mazulim var būt traucējumi muguras daļā. Galīgā diagnoze tika noteikta pēc dzimšanas: iedzimta centrālās nervu sistēmas anomālija, spina bifida, perifēriskā paraparēze.

Un jau pirmajā dzīves dienā mazulim veica sarežģītu mugurkaula operāciju. Pēc neilga laika zīdainītim bija konstatēta hidrocefālija un tika veikta vēl viena operācija – šuntēšana. Tā nu mazais Maksims visu pirmo dzīves mēnesi pavadīja ar māmiņu slimnīcā.

Šobrīd Maksimam ir pieci gadiņi, bet viņš vēl nevar nostāvēt kājās un staigāt, viņš prot tikai rāpot. Vecāki velta visu savu laiku nodarbībām ar dēlu, jau trīs gadus katru vasaru Maksims iziet raitterapijas kursu, bet zēnam ir vajadzīgs arī īpašs rehabilitācijas kurss, bet vecāki to nevar atļauties, jo māmiņa visu laiku ir ar dēlu, bet tētis tikai nesen ir atradis darbu.

Kā jau visiem mūsdienu bērniņiem Maksima mīļākās rotaļlietas ir televizora pults un mammas mobilais telefons. Zēnam ļoti patīk skatīties bērnu pārraides, savukārt, ja mobilā telefona pētīšanas laikā telefons sāk zvanīt, dēls nekavējoties atdod to māmiņai, jo saprot, ka kāds zvana.
Maksims nerunā, bet visu saprot.

Viņš komunicē ar vecākiem ar žestiem, ar sejas izteiksmi, ar smaidu vai asarām. Bērniņš ir ļoti apķērīgs, viņam patīk grāmatas, patīk klausīties, kā māmiņa lasa viņam pasakas, un viņš pats ilgi pēta burtus un attēlus. Māmiņai pat šķiet, ka viņš jau saprot burtus un klusiņām pie sevis lasa.

Ģimenes grūtības nebeidzas ar mazuļa veselības problēmām vien. Viņi dzīvo daudzstāvu namā bez lifta, piektajā stāvā. Bērniņš aug un nu jau sver vairāk kā 20 kilogramus. Maksima māmiņa ir slaida un miniatūra sieviete, kurai nākas katru reizi nest dēlu pastaigā uz rokām. Šāda smagumu cilāšana sāk ietekmēt arī pašas māmiņas veselības stāvokli, tādēļ ārsti neļauj viņai cilāt neko smagu.

Maksims apmeklē specializēto bērnudārzu, tādēļ mazuļa nonešana lejā un uznešana uz piekto stāvu ir ļoti aktuāla problēma. Pirms kāda laika bērniņa tētis bija bezdarbnieks, taču tagad viņš ir atradis darbu, tāpēc Karinai nākas pašai nonest dēlu lejā no piektā stāva rītos un uznest augšā vakaros, kas kļūst ar katru dienu grūtāk izdarāms.

Lai dēls varētu apmeklēt bērnudārzu un izkļūt no dzīvokļa, ir nepieciešams īpašs mobilais pacēlājs. Vecāki ir pieteikušies rindā Rīgas domes Sociālajā dienestā, taču rinda virzās ļoti lēni, un būtu jāgaida vairāki gadi.

Vajadzīgā pacēlāja cena ir aptuveni 3000 latu. Maksimam ir nepieciešams arī rehabilitācijas kurss, kurš arī ir ļoti dārgs.
Pavisam ir nepieciešami 6034 lati.

Maksima vecāki dara visu iespējamo, lai dēls sāktu staigāt un runāt, bet šobrīd viņiem ir ļoti vajadzīga mūsu palīdzība! Iespējams tieši Jūsu ziedojums palīdzēs bērniņam nostāties uz kājām!

Zvanot pa tālruni 9 000 6782 (maksa par zvanu – Ls 1,00), Jūs ziedosiet Ls 0,88 mazā Maksima rehabilitācijas kursam un mobilā pacēlāja iegādei.
Jūs varat ziedot arī ar pārskaitījumu uz kādu no zemāk norādītajiem bankas kontiem, maksājuma mērķī ierakstot "Veselības Fonds: Maksimam Bulim-Luņevam".

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK-Swift : HABALV22
LV56HABA0551025632423

-NORDEA-Swift : NDEALV2x
LV50NDEA0000083204700

-DNB-Swift : RIKOLV2X
LV79RIKO0002013211470

-CITADELE-Swift : PARXLV22
LV94PARX0013419570001

paypal: paypal@varonis.lv
http://varonis.lv

www.facebook.com/varonis.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!