maza_parizes_virtuve
Foto: Publicitātes foto
Iznākusi skaista un vienlaikus ļoti praktiska pavārgrāmata - Reičelas Kū "Mazā Parīzes virtuve", portālu "Delfi" informē izdevēji. Tajā apkopotas 120 receptes, kuras autore izmēģinājusi savā mazajā virtuvītē uz divriņķu gāzes plīts ar mazo cepeškrāsni. Tā viņa apliecinājusi, ka daudzu ēdienu gatavošana tikai šķiet sarežģīta, laikietilpīga un grūta, turklāt lielisku ēdienu var pagatavot vienkāršos apstākļos.

Reičelas Kū piedāvā katram arī savā mājas virtuvē ienest nedaudz Francijas. Ikdienas ēdieni, tādi kā krēmīgais kartupeļu sacepums vai siera ligzdiņas, leģendārie, Marsela Prusta daiļrunīgi aprakstītie "madlēnas" cepumiņi, siera suflē, brilē krēms, gailis vīnā uz iesma, Burgundijas vīnā sautēta vēršgaļa, Provansas dārzeņu sautējums (tas, ko franciski sauc par ratatouille), dažādi tartari, mērču receptes kopā ar izsmeļošām gatavošanas pamācībām - receptes ir kārdinošas, brīdina izdevēji.

Divriņķu plīts un mazā cepeškrāsns nelielā dzīvoklītī Parīzē ir vieta, kur Reičela Kū pagatavojusi ikvienu no grāmatā aprakstītajiem (un nofotografētajiem) ēdieniem, tāpēc varat būt droši, ka katrā virtuvē šo ēdienu gatavošana izvērtīsies priecīgā atklāsmē, ja vien rūpīgi soli pa solim sekosiet Reičekas Kū norādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!