Foto: PantherMedia/Scanpix
Vismaz viena no piecām sievietēm pēc dzemdībām izjūt spiedienu no sava partnera ātri vien nomest lieko svaru. Tā liecina jauns pētījums, vēsta "Daily Mail". Nevajadzīgais spiediens nāk ne tikai no sieviešu partneriem, bet arī no citiem ģimenes locekļiem un, protams, medijiem.

Daļai sieviešu pēc dzemdībām izdodas salīdzinoši ātri atgūt labāku formu. Aptuveni 20 % sieviešu ar lieko svaru pēc dzemdībām tiek galā divu nedēļu laikā, savukārt 30 % sieviešu tas prasa trīs un vairāk mēnešus.

Tomēr jaunākie pētījumi liecina, ka vairums jauno māmiņu jūtas nedrošas par sava auguma aprisēm tūlīt pēc dzemdībām, tādējādi papildus nevajadzīgs emocionāls spiediens no apkārtējiem rada lieku stresu.

Pētījuma laikā tika aptaujātas 793 sievietes. Viņām tika vaicāts - kā viņām patīk savs augums, kad viņas bija trešajā grūtniecības mēnesī un sešus mēnešus vēlāk - pēc dzemdībām.

Rezultāti bija šokējoši, jo 20 % sieviešu pēc dzemdībām jutās satrauktas tieši partneru spiediena iespaidā, kuri uzstāj, lai sieviete atgūst savu pirmsdzemdību fizisko formu.

"Ir svarīgi, lai sieviete saprastu - pēc dzemdībām būs vajadzīgi otri deviņi mēneši, lai atgūtu auguma sākotnējo formu," saka Katrīna Gateraida, vecmāte un klīnikas vadītāja Sandvelā, Rietumu Birmingemas slimnīcā.Jaunākie pētījumi liecina, ka bieži vien sievietes nemaz neizprot savas ķermeņa pārmaiņas pēc grūtniecības. 12 % sieviešu norādījušas, ka ir neizpratnē, kādēļ vēders nesaraujas uzreiz pēc dzemdībām, bet izskatās gandrīz tāds pats kā grūtniecības periodā.

Grūtnieces vēdera sienas muskuļi un dzemde visā grūtniecības laikā krietni izstiepjas, tādēļ apmēram trīs mēnešus pēc dzemdībām sievietes vēders vēl joprojām izskatās kā gaidību periodā.

Tikai pēc tam, kad dzemde un vēdera sienas muskuļi ir atgriezušies savā ierastā stāvoklī, lielākā daļa sieviešu zaudē lieko svaru un atgūst savu pirmsdzemdību formu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!