Foto: AFP/Scanpix
Izmisusī angliete Aleksa Abou-El-Ella riskēja ar visu, lai tikai izglābtu savu trīsgadīgo meitu Monu, kuru pirms diviem gadiem no Lielbritānijas bija nolaupījis meitenītes ēģiptiešu izcelsmes tēvs un pārvedis uz savu valsti, vēstī Daily Mail.

Aleksa ignorēja Ārlietu ministrijas brīdinājumus labāk nedoties uz valsti, kuru ir pārņēmuši nemieri. Meitas atgūšanā sievietei ļoti daudz palīdzējusi britu rakstniece Danja Al- Nahi, kura ir pazīstama ar iesauku Džeina Bonda. Viņa jau ir palīdzējusi daudzām sievietēm atgūt bērnus no arābu izcelsmes tēviem, kas bērnus nelikumīgi aizveduši.

Nolaupīšanas rītā pārģērbtā Aleksa sēdēja mašīnā un gaidīja, kad no mājas iznāks viņas meita. Kad meitenīte aukles pavadībā parādījās, Aleksa izkāpa no mašīnas un klusām viņām sekoja. Kad viņas roku no meitas rokas šķīra vien daži metri, izmisusī māte metās uz priekšu. Viņa satvēra meitiņas roku un ātri steidzās atpakaļ uz mašīnu kopā ar bērnu.

Tad sekojis ļoti mulsinošs moments - bērns, kurš divus gadus bija šķirts no savas mātes, sāka raudāt un sauca mammu pēc palīdzības.

"Es jutos šokēta un noskumusi par to. Es dzirdēju viņu saucam kādu citu pilnīgi svešu sievieti," stāstījusi Aleksa. "Tomēr jau pēc pusstundas viņa skatījās uz mani un jautāja, vai es esmu viņas mamma?" atceras sieviete.

Nākamais izaicinājums vēl bija tikai priekšā, jo vajadzēja Monu veiksmīgi un bez starpgadījumiem pārvest pāri Ēģiptes robežai. Sieviete lietoja savas vecākās meitas pasi, lai slēptu Monas ēģiptiešu uzvārdu, un lidojums noritēja veiksmīgi. Tagad Mona ir veiksmīgi nonākusi atpakaļ mājās pie savas mātes un vecākās māsas Olīvijas.

Mona bija tikai gadu veca, kad Aleksas vīrs viņu nolaupīja, nedodot sievai ne mazāko mājienu par saviem nodomiem. Viņš tikai pateicis, ka paņems meiteni sev līdz, lai apciemotu draugus.

Aleksai vēl joprojām ir daudz jautājumu par to, kā gan viņas vīrs varēja pārvest meiteni uz Ēģipti bez pases.

Šos divus gadus māte un meita bija kontaktējušās tikai ar telefona starpniecību, tad sazvanīšanās kļuva arvien grūtāka un grūtāka, jo meita sāka aizmirst angļu valodu un vairāk lietot arābu valodu.

Tikai tad, kad Aleksa izdzirdēja par rakstnieci Danju Al- Nahi, viņai radusies cerība.

"Tev ir tikai viena māte un nevienam nav tiesību tev to atņemt. Aleksa bija īsta varone. Viņa atguva savu bērnu," pavēstījusi rakstniece Danja Al- Nahi.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!