Foto: RIA Novosti/Scanpix
Ātra pieņemšanās svarā pirmajā dzīves mēnesī norāda uz to, ka bērnam ar intelektu viss būs kārtībā - tas būs gana augsts, par šādu atziņu ziņo resurss "Uaua.info".

Šie bērni vēlāk uzrādīs augstāku IQ koeficientu nekā viņu mazāk apaļie biedri.

Pārstāvis no Adelaidas universitātes precizējis - "Mēs atklājām, ka straujākam svara pieaugumam pirmo četru dzīves nedēļu laikā bija ietekme uz bērna intelekta koeficientu sešarpus gadu vecumā. Tiesa - šim aspektam nebija īpašas ietekmes uz bērnu uzvedību".

Intelekts tika mērīts ar dažādu testu palīdzību, kuru rezultāti speciālistiem ļāva ieraudzīt notikumus plašākā mērogā. Bērnu IQ koeficients svārstījās robežās no 50 - 150 ballēm. Tika noskaidrots, ka bērni, kas mazuļu vecumā bija strauji pieņēmušies svarā un kuriem ātrāk bija palielinājies galvas apkārtmērs, savāca vairāk punktu nekā viņu vājākie biedri, kas neauga tik ātri.

Pētījums vēlreiz apliecinājis, cik svarīgi rūpīgi sekot mazuļa ēdināšanai jau no pašiem pirmsākumiem un vajadzības gadījumā konsultēties pie speciālistiem.

Pirms gada ar līdzīgu pētījumu klajā nāca Bristoles universitātes pētnieki. Viņi pētīja bērnus vecumā no 3 līdz 8,5 gadiem. Atklājās, ka viszemākais IQ bija bērniem, kuri jau agrā bērnībā netika ierobežoti vēlmē pēc saldumiem un trekniem ēdieniem.

Pat ja vecāki vēlāk bija ieviesuši uzlabojumus bērna ēdienkartē, tendence uz vājāku IQ saglabājās.

Pētnieki norāda, ka bērna smadzenes visstraujāk attīstās vecumā līdz trīs gadiem, tāpēc kvalitatīvs uzturs jau no piedzimšanas brīža atstāj iespaidu ne tikai uz fizisko, bet arī garīgo attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!