Foto: PantherMedia/Scanpix
Tu esi sākusi tikties ar vīrieti un viss norit ļoti labi. It kā... Taču drīz tu secini, ka vēlies izmainīt dažas iezīmes viņa stilā un personībā. Bet vai tas vispār ir iespējams un vai tas maz ir nepieciešams? To skaidro izdevuma "Telegraph" žurnāliste Rebeka Holmana.

Kas tieši jūsu attiecības padara par neiespējamām? Informācija, ka tavs ideālais vīrietis nemaz nevēlas laulību un bērnus? Vai arī fakts, ka viņš kļūst nedaudz agresīvs, kad ir par daudz lietojis alkoholu?

Vai varbūt problēma slēpjas it kā sīkumos - tev nav pieņemams viņa matu griezums vai jaunās kurpes? Iespējams, tavs vīrietis veicis vienkārši neveiksmīgu pirkumu vai frizūra šoreiz vienkārši nav izdevusies. Tomēr ja tā notiek vienmēr, tu taču nevēlies daļu no savas dzīves pavadīt ar kādu, kuram ir tik slikta gaumes izjūta?

"Es savulaik nēsāju drausmīgu bižutēriju un valkāju koši sarkanas bikses," izdevumam stāsta kāds vīrietis. "Ir lietas, ko vienkārši nevar mainīt, tomēr šādus sīkumus sieviete vīrietī var izmainīt. Tu viņu vari lēnām iepazīstināt ar ikdienas ādas kopšanu, pēc gada tu vari sākt veidot viņa izpratni par matu sakārtojuma stilu un pēc dažiem gadiem tu varēsi viņam palīdzēt pirkt drēbes, pilnībā mainot viņa ģērbšanās stilu," vīrietis skaidro.

"Tomēr es tam nepiekrītu," saka Rebeka. "Mans uzskats ir šāds - pat ja tu tikai vēlies kaut ko mainīt savā partnerī, tas jau ir lemts neveiksmei. Tu pavadi savu laiku labojot dažādas lietas, kas tev viņā nepatīk, bet kā gan tu atcerēsies par tām lietām, kuras tev viņā patīk? Turklāt, nav sliktākas sajūtas par to, kad tavam mīļotajam, ienākot telpā, pirmais, kam tu pievērs uzmanību ir viņa trūkumi. Es nevēlētos, lai šādas lietas attiecībās ņem virsroku. Rezultātā tavas attiecības var pārvērsties par vienu milzīgu cīņu ar visām viņa nepilnībām."

Palūkosimies no otras puses - vai vīrietis spēj mainīt sievieti?

"Kad pārvācos dzīvot pie sava drauga, viss bija labi tikai pirmajā gadā," stāsta Sofija. "Pēc tam pēkšņi viņš sāka kritizēt to, kad pārrodos mājās, cik daudz naudas es tērēju un cik bieži es dodos uz sporta zāli," viņa stāsta. "Tas notika tik pakāpeniski, ka es pat nepamanīju, kā esmu mainījusies viņa dēļ. Es sapratu būtisku lietu - es nekad nevarēšu viņu darīt laimīgu, esot man pašai," viņa skaidro.

Tomēr kāda gan ir atbilde uz galveno jautājumu: "Vai sieviete spēj mainīt vīrieti?"

"Nelielās devās, jā, bet, atklāti runājot, ja es jau sākumā nespēju sadzīvot ar dažām kaitinošām partnera iezīmēm, tad es nespēšu ar tām sadzīvot arī nākotnē," saka žurnāliste Rebeka.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!