Kāda divu meitu māmiņa Malaizijā kļuvusi par sociālā tīkla "Instagram" zvaigzni, pateicoties neparasti radošajai fantāzijai bērnu maltīšu noformēšanā.

Samantas Lī "Instagram" profilam seko vairāk nekā 260 tūkstoši foto servisa lietotāju un ik dienu sekotāju skaits turpina palielināties - izrādās, aizvien vairāk cilvēkiem iepatīkas Samantas veidotās Lady Gaga, Betmena, "Hello Kitty" un citu personāžu kulinārās interpretācijas.

"Es nekad neesmu mācījusies gatavot ēst, esmu pavisam parasta māmiņa, kas dzīvo mājās," portālam "Today.com" stāsta radošā mamma, kura savulaik ēdiena mākslu sākusi veidot, meklējot veidus, kā uzlabot vecākās meitas apetīti. Mammas pūliņi atmaksājušies ar uzviju, un nu katru nākamo ēdienreizi ar nepacietību gaida jau divas meitenes.

"Bērniem nav žēl apēst skaistu ēdienu. Ēšanas laikā viņas izdomā dažādus stāstus, padarot maltītes jautrākas," stāsta Samanta, piebilstot, ka viņai patīk radīt praktiski noderīgas lietas. "Kaut ko tādu, ko var atkārtot jebkurš!"

Vienas ēdienreizes sagatavošana ilgst aptuveni pusotru stundu, talkā tiek ņemti vienkārši instrumenti, piemēram, šķēres un zobu bakstāmie kociņi. Par prieku plašajam fanu pulkam Samanta savos "Facebook" un "Instagram" profilos publicē arī mācību video, lai ikviens varētu izmēģināt saviem spēkiem radīt ēdienu pasakas. Detalizētākas instrukcijas pieejamas malaizietes blogā "EatzyBitzy".

Dažas no Samantas viltībām - majonēze tiek izmantota kā līme, savukārt, vārītus rīsus samaisot ar tomātu kečupu, tie nokrāsojas maigi rozā krāsā un noder pasaku tēlu seju veidošanai.

Jāpiebilst, ka Samantas mākslas darbos garša ir tikpat svarīga, cik izskats. Lī kundze ikdienā izmanto ļoti daudz svaigu augļu un dārzeņu. Tā, piemēram, slavenā kaķīša "Hello Kitty" šķīvī baloni ir gatavoti no svaigiem augļiem, savukārt celiņš - no riekstiem un sēklām. Šokolādes krēma "Nutella" nindzja vicina no ābola darinātu zobenu, bet mazā nāriņa zibina melleņu acis un ābola asti.

"Pa šo laiku [kopš pirmssākumiem] esmu iemācījusies, ka bērniem domātajai ēdiena mākslai jābūt ne tikai dekoratīvai un jocīgai, bet tai arī jāgaršo tikpat labi."

Divu meitu mammas iecienītākie varoņi, kas parādās mākslas darbos uz šķīvjiem, ir "Hello Kitty" un Mifijs. Tāpat Samanta ēdienā ir "iemūžinājusi" arī vairākus popkultūras varoņus un tēlus - Lady Gaga, Adamsu ģimeni u.c.

Šobrīd Samanta ir ķērusies pie pasaules apceļošanas tēmas - vismaz uz šķīvjiem. Līdz šim viņa savos sociālo tīklu profilos ir atrādījusi Amsterdamas, Sanfrancisko skatus, Eifeļtorni, kā arī Barselonā esošo "Sagrada Familia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!