Foto: AFP/Scanpix
Nelokāma patiesība – bērni vairāk par visu vēlas ātrāk pieaugt, savukārt pieaugušie - atgriezties bērnībā, lai kaut uz vienu dienu varētu izbaudīt nebeidzamo jautrību, kas reiz piedzīvota. Turpinājumā portāla Cracked.com apkopotās piecas bērnības ainiņas, kas tavu pieaugušā dzīvi padarīs neatkārtojamu un dzīvespriecīgu, ļaujot uz mirkli atgriezties bērnībā.

1. Vasaras brīvdienas

Iespējams, esi to aizmirsis, bet vasara bērnībā aizņēma ļoti daudz darba. Tavā rīcībā bija 90 dienu, lai tās aizpildītu pēc saviem ieskatiem! Piemēram, vienu dienu tu, iespējams, skatījies tikai multfilmas, citu - pavadīji mācoties muļķīgus trikus ar yo - yo, bet vēl kādā zīmēji sejiņas uz pirkstgaliem un tad rīkoji izrādi, izmantojot kurpju kasti. Tavs prāts bija nemitīgi aizņemts, izgudrojot arvien jaunas lietas.

Kā to visu atgūt? Sāc domāt kā bērns un atrodi kaut ko jaunu un nebijušu, ko darīt! Sameklē sev jaunu hobiju vai kādu nodarbošanos – tas viss tavām smadzenēm būs kā vasaras brīvdienas no ikdienas rutīnas.

2. Pirmās skolas dienas ietērps

Iespējams, nekad dzīvē tu neesi tā centies, lai radītu par sevi labu pirmo iespaidu, kā pirmajā skolas dienā. Tas tā ir tāpēc, ka, laikam ejot un sasniedzot jaunus dzīves posmus, tu kļūsti arvien pārliecinātāks par savu identitāti un personību. Tādējādi jūties komfortabli starp apkārtējiem un tevi citu domas par savu ārieni tik ļoti neuztrauc.

Kā to visu atgūt? Tu vari sevi mainīt. Ir patīkami apzināties, ka nekas par un ap tevi nav kā iekalts akmenī. Mainīt var visu – ķermeni, prasmes, draugus, savu personību, IQ līmeni. Tas viss, lai tu kļūtu vēl drošāks un pilnveidotu sevi kā personību vēl vairāk.

3. Satraukums, atgriežoties skolā

Iedomājies, ir nakts pirms tavas pirmās skolas dienas! Viss tai jau ir sagatavots – soma sakārtota un tērps izgludināts. Tagad būtu laiks doties pie miera. Bet miegs nenāk un nenāk, jo galvā šaudās dažāda veida scenāriji par pirmās skolas dienas norisi.

Kā to visu atgūt - šo sajūtu, ka priekšā milzīgas pārmaiņas? Dzīvē ļoti bieži gadās tādas situācijas, kad naktis pirms kādiem gaidāmiem notikumiem uztraukuma dēļ nav gulētas. Tomēr šis uztraukums sniedz arī sava veida jautrību, gluži kā amerikāņu kalniņos. Tu nekad nevari zināt, kas tevi sagaida nākamajā līkumā. Un tam nav jābūt nekam sliktam. Iedomājies, ka rīt tevi sagaida ļoti brīnišķīga diena!

4. Pirmās skolas dienas bildes

Pirmā skolas diena nav iedomājama bez fotografēšanās. Tā var lieliski iemūžināt, kā, gadiem ejot, mainās mode un kā mainies tu pats.

Kā to visu atgūt? Uzņem vairāk bilžu. Lai arī šķiet, ka mūsdienās sociālajos tīklos to ir par daudz, iemūžini gan ikdienišķus, gan svarīgus mirkļus! Fotogrāfijas pasaka vairāk nekā vārdi.

Piemēram, cik daudz tu zini par savu vecmāmiņu? Droši vien ne sevišķi daudz. Bet, ja viņai būtu ļoti daudz bilžu, tad tu par viņu noteikti zinātu vairāk nekā tikai vienkāršus faktus. Uzņem bildes, kamēr vien vari, jo atmiņu nekad nevar būt par daudz.

5. Atrodi kādu, ar ko paēst kopā pusdienas

99 % pieaugušo pusdienu maltīti ietur klusumā un mierā, taču, vai atceries veco labo skolas ēdnīcu, kurā pusdienu pārtraukumā izklausījās tā, it kā netālu atrastos ūdenskritums? Visiem atradās, ar ko kopā sēdēt un pusdienot. Tā vienkārši bija nepieciešamība.

Lai atgūtu patīkamo sajūtu, atrodi labus draugus un izveido jaunu draudzību vai arī kop jau esošās attiecības. Esi draudzīgs un laipns, kā arī atceries, ka īgns noskaņojums cilvēkus atbaida, savukārt pozitīvs – piesaista!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!