Foto: LETA
Vēlējos painteresēties par tautā tā sauktajām ugunszīmēm. Esmu grūtniece trešajā mēnesī. Lauku mājā, darbojoties pie plīts, sanāca incidents ar uguni.

Aizšķiļot plīti, notika gāzes izplūde. To nezinot, liku klāt uguni, un iznāca tāds kā minimāls sprādziens - bez bojājumiem, paldies Dievam. Bet šī uguns liesma, kas rādās, pārgāja manam ķermenim no vidukļa uz augšu. Rokas es katru atmetu sānis un seju pagriezu, nekur nepieskāros, bet sabīties sabijos pamatīgi. Un sviluma smaka bija.

Man jautājums ir šāds, vai no šādas situācijas bērnam var palikt ugunszīmes?!

Maija Broša, "Rīgas 1. slimnīca", SIA, Filiāle "Veselības nams 5" , "Rīgas 1. slimnīca", SIA, Filiāle "Veselības nams 5"

Labdien! Ugunszīme ir labdabīgs ādas asinsvadu veidojums, kas redzams jau bērnam piedzimstot un dzīves laikā neizzūd. Ar to saistās vairāki tautas ticējumi, bet tiem nav pamatojuma.

Kura sieviete grūtniecības laikā nav nobijusies, saskārusies ar uguni? Ugunszīmes ir reti sastopamas un viens no ticējumiem ir, ka tie ir īpaši, slaveni cilvēki (piem. Gorbačovs).

Visi tautas ticējumi vērsti uz to, lai grūtniece būtu mierīga, līdzsvarota, jo grūtniecības gaita un iznākums tiešām ir atkarīgs no psiholoģiskā stāvokļa. Aizmirstiet šo notikumu un priecājieties par dzīvi.

Atbild Valērija Godunova, "Privātklīnika Jūsu ārsti", SIA , "Privātklīnika Jūsu ārsti", SIA

Labdien! Tautā sauktās ugunszīmes ir asinsvadu pastiprināts zīmējums, tā ir sava veida dzimumzīme. Šāds notikums nebūtu par iemeslu.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!