Foto: Mavrix/Scanpix
Dziedātājas un aktrises Marianas Feitfulas māti un vecomāti izvarojuši Sarkanās armijas karavīri, kas Otrā pasaules kara beigās ieņēma Austrijas galvaspilsētu Vīni, vēsta laikraksts "The Times". Mātes un vecmāmiņas pārdzīvotais atstājis arī dziļu iespaidu uz Feitfulu, kurai neapzināti ieaudzināts naids pret vīriešiem un riebums pret seksuālām attiecībām. Neskatoties uz Feitfulas vētraino reputāciju un attiecībām ar Miku Džegeru sešdesmitajos gados, dziedātāja atklājusi, ka vairākus gadu desmitus nav spējusi ļauties seksuālām attiecībām skaidrā prātā.

Par traģisko pagātni Feitfula pavēstījusi telekanāla "BBC 1" raidījumā "Who Do You Think You Are", kurā tiek pētīta slavenību ģenealoģija.

Feitfulas ģimenei ir dižciltīgas saknes - viņas māte ir baronese Eva fon Zahere-Mazoha, kuras tēvs bija Habsburgu dinastijas pārstāvis Arturs fon Zahers-Mazohs. Ģimene Otrā pasaules kara laikā palika dzīvot dzimtajā Austrijā un, kaut arī Feitfulas vecmāmiņa Flora bija ebrejiete, Zaheru-Mazohu ģimenei izdevās izvairīties no nacistu vajāšanas, pateicoties tam, ka Arturs Pirmajā pasaules karā bija karojis vācu pusē un kā arī bija Vācijā un Austrijā cienīts rakstnieks. Ģimene neatbalstīja nacistiskās Vācijas režīmu un nacistu okupācijas laikā Vīnē iesaistījās sociālistu pagrīdes aktivitātēs.

Kad 1945.gadā Vīni ieņēma Sarkanā armija, gan Evu, gan viņas māti Floru izvaroja padomju karavīri, kas atstāja dziļas rētas sieviešu dvēselēs.

"Īpaši mana māte un arī mana vecāmāte pēc tam ienīda vīriešus. Tas viņas abas izmainīja. Mana vecāmāte novērsās no mana vectēva, kas viņu dievināja. Un Eva tam nekad netika pāri un vienmēr ienīda vīriešus," stāstīja Feitfula.

"Šo naidu viņas ieaudzināja arī man. Man tas prasīja daudzus gadus, līdz aptuveni 50 gadu vecumam, kad es beidzot spēju iesaistīties attiecībās un mīlestībā un nepiedzerties vai nelietot narkotikas, lai varētu iesaistīties seksuālās attiecībās," atklāja dziedātāja.

"Es domāju, ka mana māte un viņas neapzinātais un vārdos neizteiktais riebums pret vīriešiem uz mani atstāja dziļu iespaidu. Īpaši liela problēma man tā bija sešdesmitajos gados, jo man bija jāizliekas, ka viss ir brīnišķīgi, vētraini un seksuāli. Bet patiesībā tā nebija," sacīja Feitfula.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!