Katrs mēnesis, ko bērniņš pavada mammas vēderā, ietemē viņa raksturu, intereses un spējas. Astroloģe Agnese Fūrmane atklāj, kuros gaidību mēnešos vairāk izkopt garīgās zināšanas un kad - baudīt dzīvi.

Pirmais mēnesis - saulainai dzīvei

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pirmais grūtniecības mēnesis noris Saules ietekmē. Pats gaidību sākums , kad īpaši svarīga ir blakus esošā vīrieša  attieksme pret topošo māmiņu un abu vecāku savstarpējās attiecības. Svarīgs brīdis, lai gaidāmais bērns iegūtu drošību par savu nākotni, lai dzīvē spīdētu kā saulīte. Tāpēc, ja vien iespējams, nešaubieties par grūtniecības saglabāšanu, tas var nelabvēlīgi var iespaidot bērniņa spēju nākotnē justies pārliecinātam par sevi un gaidītam šajā pasaulē. 

Otrais mēnesis - lutināšanai

Foto: PantherMedia/Scanpix

Otro grūtniecības mēnesi pārvalda Mēness. Pats galvenais ir māmiņas emocionālais stāvoklis. Ļaujieties lutināšanai, bet tuvākie ģimenes locekļi var parūpēties par priecīgiem mirkļiem un notikumiem. 

Trešais mēnesis - izvairieties no konfliktiem

Foto: PantherMedia/Scanpix

Trešais mēnesis - Marsa zīmē.  Šajā periodā nav vēlams nodarboties ar pārmērīgām fiziskām aktivitātēm. Vajadzētu izvairīties no konfliktsituācijām, spriedzes. Ja ir risks zaudēt mazuli, atturaties arī no seksa.

Ceturtais mēnesis - zināšanām

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ceturtajā mēnesī, kad valda Merkurs, ieteicams izvairīties no nepatīkamām sarunām, draugiem, pārmērīgas TV skatīšanās vai kriminālromānu lasīšanas. Centieties norobežoties no negatīvām ziņām. Ja vēlaties, lai mazulis būtu erudīts un zinātkārs, šis ir piemērots brīdis, lai sāktu mācīties kādu valodu, iepazītos ar citām kultūrām. Viss, ko šajā periodā savā starpā runās vecāki, nogulsnēsies bērna psihē.

Piektais mēnesis - dzīves vērtībām

Foto: PantherMedia/Scanpix

Piekto mēnesi pārvalda Jupiters.  Piemērots brīdis, kad vecāki var sākt būvēt pamatus sava bērna dzīves vērtību izpratnei. Iedvesmai var palasīt ievērojamu personību biogrāfijas un dzīvesstāstus, arī filozofiskas grāmatas. Ja ir savs garīgais skolotājs vai garīgās uzticības persona, tad šajā periodā vajadzētu ar viņu vairāk sarunāties. Pacelieties pāri ikdienas pelēcībai!

Sestais mēnesis - daiļumam un skaistumam

Foto: Reuters/Scanpix

Sestajā  mēnesī uzmanība uz visu skaisto, daiļo un cēlo, jo šī mēneša pārvaldītāja ir Venēra. Apmeklējiet mākslas pasākumus, izstādes, sev tīkamas izklaides. Dariet to, kas sagādā patiesu baudu, jo tieši šobrīd jūs māciet savam bērnam baudīt dzīvi. Brauciet pie jūras, pastaigājieties mežā, attīsties savam mazulim estētiskā baudījuma izjūtu.

Septītais mēnesis - rūpējieties par drošību

Foto: PantherMedia/Scanpix

Septītajā mēnesī Saturna ietekmē jaunajai māmiņai var rasties neizskaidrojamas bailes. Mazulis biežāk guļ un mammai var likties, ka viņš par maz kustās. Ja sievietei šajā periodā nav droša atbalsta no vīra, vecākiem vai kāda cita tuva cilvēka, pastāv priekšlaicīgu dzemdību risks. Tāpēc svarīgi ievērot noteiktu dienas ritmu, obligāti ievērot ārsta norādījumus. Lai mazinātu bailes un neziņu, var apmeklēt pirmsdzemdību kursus un izglītojošas mācības.

Astotais mēnesis - fantāzijai un gara lidojumam

Foto: PantherMedia/Scanpix

Astoto mēnesi pārvalda planēta Urāns. Tas fantāziju un irracionālu ideju laiks, tomēr vēlams izvairīties no neiespējamām, nereālām lietām, jo vēlāk bērnam dzīvē tas varētu traucēt. Var lasīt grāmatas par jauniem izgudrojumiem, atklājumiem, mācīties astroloģiju vai datorzinības.

Devītais mēnesis - meditācijām

Foto: PantherMedia/Scanpix

Neptūna laiks, tas ir arī kolektīvās zemapziņas laiks. Ja šajā laikā interesēsieties par to, kas ir aiz prātam aptveramā, meditēsiet, domāsiet par Dievu, arī bērns dzīvē interesēsies par augstajām matērijām. 

Desmitais mēnesis - gaidot tikšanos

Foto: AFP/Scanpix

Desmitais jeb pēdējais grūtniecības  mēnesis ir Plutona pārziņā. Tā kā grūtniecība ilgst 38-40 nedēļas, tad daži bērniņi paliek mammas puncī mazliet ilgāk. Šajā periodā sievietei svarīga pārliecība par sevi, ko viņa tālāk nodod bērnam, lai abi kopā varētu iziet brīnišķīgo satikšanās ceļu. 

Mazulis zināja, ka tieši jūs kā vecāki palīdzēsiet viņam to izdarīt, tāpēc izvēlējās tieši šo ģimeni un šos vecākus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!