Foto: PantherMedia/Scanpix
Žurnāls "Times" pirms pāris gadiem veiktā aptaujā atklāj, ka ar katru gadu pieaug to sieviešu skaits, kas izlemj dzīvot bez bērniem. Tikai sev! Piemēram, ASV katra piektā sieviete nevēlas bērnus. Turklāt - jo izglītotāka un karjerā veiksmīgāka sieviete, jo mazāk viņu vilina tradicionāla ģimenes ligzdiņa. Sabiedrībā gan valda viedoklis, ka sieviete, kas nevēlas bērnu, ir egoistiska un nav gatava uzņemties atbildību.

Pasaules preses izdevumos un interneta mājas lapās arvien biežām parādās stāsti par iemesliem, kāpēc sievietes izvēlas bezbērnu dzīvi. "The Guardian" publicēts feministes, blogeres Džilas Filipovičas viedoklis - sievietes, kas izvēlas bezbērnu dzīvi, nav egoistiskas, emocionāli panīkušas vai garīgi nepieaugušas nabadzītes. Drīzāk otrādi - pretēji sabiedrības spiedienam, viņas spēj strikti palikt pie sava viedokļa - "nē" bērniem, un dzīvot piepildītu dzīvi līdz sirmam vecumam.

No racionālā viedokļa iemeslus bērnu negribēšanai atrast tiešām ir vienkārši!

Daudz nejauku, neglītu, nesmaržīgu argumentu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Sākot ar grūtniecības nelabumiem, turpinot ar dzemdību procesu, kurā ko estētiski skaistu parasti neredz ne pati sieviete, ne viņas klāt esošais vīrietis, un beidzot ar visādas konsistences, krāsas, tekstūras un aromāta, khmm…. kakām! Pamperu maiņa, sasmulētas drēbītes, vecāku garīgā un intelektuālā pielīdzināšanās trīsgadīga bērna saprašanas līmenim - lūk, kas gaida laimīgos vecākus!

Nav nozīmes, kas tev garšo, jo jāpērk tas, kas ir veselīgi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Marinētās uzkodas, mīkstie pelējuma sieri, labs vīns un jūras veltes paliek plauktos. Roka stiepjas pēc obligātajiem pamperiem, veselīgajiem dārzeņiem un putrām. Iztērēts vesels kapitāls, bet atverot ledusskapi, nav pat ko paņemt uzkost. Bērns - tas ir dārgi!

Pat kašķīgs priekšnieks liekas saulstariņš… salīdzinot ar divgadnieku

Foto: PantherMedia/Scanpix

Sliktā omā esošs priekšnieks vai sīkumains partneris dažreiz ir vieglāk pārdzīvojams par veselīgi attīstītu divgadnieku, ar kuru sarunāt kaut ko vispār šķiet neiespējamā misija. Labāk nav arī ar tīni, kas vecākus uzskata par " pasaules stulbuma kalngalu". Nepārejošas rūpes par mazā niķupoda veselību, pilno vēderu, siltajām kājām un atzīmēm skolā vēlākajos gados būs centrālā rūpe teju līdz pilngadībai.

Daudz prieka… bet tikpat daudz sāpju

Foto: PantherMedia/Scanpix

Skumjas un sāpes par bērna neveiksmēm un sirdssāpēm jums sāpēs ne mazāk kā viņam. Visdrīzāk pat vēl vairāk un skaudrāk. Pirmā nelaimīgā mīlestība, sarežģītas attiecības ar skolotājiem vai draugiem… un jūs neko nevarēsiet izdarīt bērna vietā. Kad esat tikuši visam šim audzināšanas murgam cauri, domājat, ka kāds pateiks paldies? Drīzāk gaidītās pateicības vietā dzirdēsiet "Bet es tevi nemaz nelūdzu mani dzemdēt!".

Bērni nav noderīgi, ja jums nav savas saimniecības

Foto: PantherMedia/Scanpix

Kur viņus likt, kā nodarbināt, ja nedzīvojat plašā saimniecībā. Tur vismaz var pielikt bērnu pļaut zālīti vai barot vistas, un no viņa ir kāds labums - nav jāmaksā par darbu strādniekiem. Bet, ja jums nav zālītes, ko nopļaut vai vistas, ko pabarot? Galvas sāpes par to, kā savu lolojumu nodarbināt. Un vēl jādod kabatas nauda… vieni vienīgi izdevumi.

Ardievas brīvībai

Foto: PantherMedia/Scanpix

Dažreiz bērni noder, ja negribas iet uz darbu vai apmeklēt kādu garlaicīgu pasākumu. Informējiet vadību, ka jūsu mazulis ir slims, un gulšņājat mierīgi mājās. Bet lielākoties realitāte ir tāda, ka tie bērni tiešām slimo, un tā vietā, lai ar baudu izgulētos un atpūstos, skraidīsiet ap slimu un puņķainu bērnu ar kabatas lakatiņiem un siltas tējas krūzēm. Vakarā domāsiet - vajadzēja tomēr iet uz darbu atpūsties. Par spontānu ideju realizēšanu vispār aizmirstiet!

Tiesa, ja nav izdevies uzbūvēt žilbinošu karjeru, tad bērni ir lielisks attaisnojums savai nevarēšanai "Kā lai es atdodos darbam, ja man ir jāaudzina bērni?".

Gribat kādu mīlēt un par kādu rūpēties?

Foto: PantherMedia/Scanpix

Izvēlieties mājdzīvnieku. Pasaules Childfree lapās, kur pulcējas cilvēki, kas nevēlas bērnus, ir plašas galerijas ar aprūpētiem, koptiem, pat izgreznotiem ar rotaslietām un bantītēm mājdzīvnieki, kas laiski atlaidušies zviln maigos samta spilvenos. Vai varat iedomāties, kā izskatītos glīti sapucēts bērns pēc pastaigas pa peļķēm?

Bērns un labas attiecības - gandrīz neiespējami!

Foto: PantherMedia/Scanpix

Jums bija lieliska, saskanīga, harmoniska laulība, bet viss izputēja, kad mājās ieradās brēkulis. Visu laiku un enerģiju paņem zīdainis. Vēl sliktāk ir tad, ja viens no pāra bērnus grib, bet otrs - negrib. Kuram piekāpties? Un ko darīt, ja šis strīdus objekts beigās izrādās labo attiecību bojātājs? Domājat, ka nekas nemainīsies vismaz attiecībās ar draudzenēm? Mainīsies gan, jo prioritātes būs citas.


Visi zina, kā pareizi audzināt bērnus… izņemot pašus vecākus" class="splitterNextpage">
Foto: PantherMedia/Scanpix

Parkā satiktās tantiņas, attāla, sen neredzēta radiniece un pārgudra skolotāja dos padomus, kā vispareizāk audzināt bērnu. Lielākā daļa ieteikumu būs pretrunīgi un neizpildāmi. Bet jūs tam visam pa vidu un vienmēr kādam liksies, ka pieļaujat milzu kļūdas dzīves atbildīgākajā darbā. Pat ja ievērosiet visu, ko iesaka bērnu audzināšanas gudrinieki, neviens negarantē, ka izaugs izcilība un, pat iespējams, ka viņš nebūs līdzīgs jums un nedomās tāpat kā jūs!

Pasaule ir pārapdzīvota!

Foto: stock.xchng

6 miljardi cilvēku, vai nepietiek? Cilvēku pasaulē ir vairāk kā jebkuras citas dzīvas radības. Toties vel viens cilvēks nozīmē vēl vairāk iztērētu resursu un vēl vairāk atkritumu, ka tuvina mūsu planētu katastrofai. Domājiet zaļi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!