Foto: AP/Scanpix
Katram no mums gadās dienas, kad šķiet, pret mums nostājusies teju visa pasaule – rīts iesākas ar izlietu kafijas tasi un labākā apģērba saskādēšanu, rezultātā tiek kavēta svarīga tikšanās, bet sarkano gaismu nepielūdzami rādošie luksofori, kā arī priekšniecības rājiens situāciju nebūt neuzlabo... Arī rudens un tā garie, tumšie vakari nereti uzdzen grūtsirdību pat lielākajiem optimistiem. Šai sakarā portāls "Mnn" piedāvā septiņus padomus, kā uzlabot noskaņojumu un aizdzīt nepatīkamās domas.

Labākās zāles – protams, smiekli!

Ieteicamākā lieta, ko darīt pagalam neveiksmīgā dienā, ir atrast visu ķibeļu smieklīgo pusi. Šo paņēmienu izmanto arī stand – up komēdiju komiķi – nepatīkama pieredze nereti ir vērtīgākais humora avots, kas uz ikvienu situāciju ļauj paraudzīties no gaišās puses.

Apciemo draugu

Atsevišķiem cilvēkiem sūdzēšanās un savu neveiksmju analizēšana liek justies vēl sliktāk, tomēr vairumam kļūst vieglāk, ja sirds izkratīta labam klausītājam. Par atbalsta plecu var kļūt gan draugs, gan kolēģis, gan ģimenes loceklis – svarīgākais, lai šis cilvēks acumirklī nevēlētos sniegt padomus, bet ļautu tev vienkārši izrunāties un piekrītoši mātu ar galvu.

Tiesa, psihologi aicina ar sūdzēšanos pārlieku neaizrauties, kā arī iesaka neaizmirst apjautāties par paša sarunu biedra aktualitātēm un, ja vajadzīgs, uzklausīt arī viņa sūkstīšanos.

Meditē

Lai gan sākotnēji šķiet, ka meditācija ir sarežģīts process, kura apgūšanai nepieciešams ilgs laiks, tā nebūt nav! Atliek vien atrast vietu, kurā tevi netraucē trokšņi un cilvēki, un koncentrēties uz savu elpošanu. Atbrīvo plecus, iztaisno muguru un veic dziļas ieelpas un izelpas, līdz jūti atslābumu un mieru sevī!

Iztēlojies, kā sarūk tavas problēmas

Veicot dziļas ieelpas un izelpas, koncentrējies uz lietām, kas tevi nomāc, ar katru izelpu tās it kā samazinot apmēros! Turpini elpot, līdz nepatīkamā lieta, notikums vai jebkāda veida problēma ir kļuvusi pavisam niecīga, un ar pēdējo izelpo atbrīvo savu prātu no tās pilnībā! Ja tevi nomāc vairākas lietas vienlaikus, piekop šo metodi ar katru no tām atsevišķi!

Ievies "ātro atlīdzību"

Ja tevi piemeklējusi diena, kad viss iet šķērsām, palutini sevi ar kādu našķi, greznām pusdienām, glāzi vīna vai jebko citu, ko neatļaujies ikdienā. Nelielais atalgojums, izmantots reti, darīs brīnumus.

Dodies pastaigā

Pastaigājoties nesteidzīgā solī, organisms tiek apgādāts ar skābekli, uzlabojot arī smadzeņu darbību. Ja ilgstoši nespēj rast kādas situācijas risinājumu, nomaini darba galdu pret tuvējo parku, tā mainot arī savu redzējumu par konkrētām lietām un atbrīvojoties no ieciklēšanās uz viena veida scenāriju!

Nosnaudies

Ne visiem ir iespēja dienas vidū ļauties 20 minūtes garai snaudai, bet ja sevi pieskaiti pie laimīgajiem, kam šī iespēja ir dota, izmanto to! Speciālisti uzskata, ka 20 minūšu garš miegs dienas vidū ir pielīdzināms "reset" pogai elektroniskajās iekārtās, īpaši tad, ja diena un noskaņojums gadījies pagalam neveiksmīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!