Foto: LETA
Nesen veiktā pētījumā noskaidrots lielveikala apmeklēšanai nepiemērotākais laiks. Ja miegā pavadīts par maz stundu, cilvēkam ir krietni lielāka tendence, pēcpusdienā iepērkoties, iegādāties neveselīgus produktus, vēstī portāls "Woman' s Health".

Zviedrijas pētnieki novēroja 14 vīriešus ar normālu ķermeņa svaru, lai noskaidrotu, vai nepilnvērtīgs miegs patiešām ietekmē iepirkšanās paradumus, izsniedzot katram pētījuma dalībniekam naudu un lūdzot speciāli pētījumam iekārtotā pārtikas veikalā tos iztērēt.

Iepirkšanās tika veikta divās kārtās, vispirms vīriešiem liekot nogulēt vismaz astoņas stundas, savukārt otrreiz pētījuma dalībnieki iepirkties devās neizgulējušies.

Rezultātā tika noskaidrots, ka miega trūkuma iespaidā vīrieši iegādājās par 9 procentiem vairāk neveselīgu produktu, kā arī iztērēja par 18 procentiem vairāk naudas nekā tad, kad iepirkās pēc pilnvērtīga naktsmiera.

Tā iemesls ir paškontroles trūkums, uzskata pētījuma veicēji, piebilstot, ka neizgulēšanās mazina cilvēka spriestspēju, liekot impulsīvi apmierināt savu kāri pēc jebkāda ēdiena.

Tāpat pētnieki pamanījuši korelāciju – ja pārēdies dienā, kad neesi izgulējies, tad šādi ēšanas paradumi, visticamāk, tiks piemēroti arī pārējām nedēļas dienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!