Foto: Privātais arhīvs
Kāda Floridas štata iedzīvotāja zaudējusi trešo daļu svara pēc starpgadījuma, kurā, aplūkojot klases biedra uzņemtās fotogrāfijas, nav spējusi tajās atpazīt pati sevi apjomīgā auguma dēļ, vēstī "Daily Mail".

Šobrīd 29 gadus vecā Viktorija Elizabete, atminoties pusaudža gadus, atklājusi, ka liekais svars radies pubertātes laikā, un to pastiprinājusi regulāra emocionālā pārēšanās, lai kompensētu saņemtos apvainojumus no skolas biedriem.

"Es svēru 97 kilogramus un pārdzīvoju par savu svaru, bet nedarīju neko, lai to samazinātu. Tomēr, kādu dienu ieraugot klasesbiedra uzņemto fotogrāfiju, kurā biju redzama no mugurpuses, jutos šokēta. Man nebija ne jausmas, ka esmu platāka par savu piebāzto mugursomu," stāsta Viktorija.

"Man bija grūti pieņemt redzēto. Šķita, ka tā neesmu es. Es biju enerģiska, komunikabla un dzīvespriecīga personība. Kā gan cilvēks ar šādu raksturu var būt iesprostots tik milzīgā augumā?" atminas meitene.

Fotogrāfija Viktorijai pavēra citu skatu uz pasauli, jo, redzot savus divus dubultzodus un rokas, kuras bija lielākas par vairums meiteņu augšstilbiem, meitene nolēma savu izskatu mainīt.

Sešpadsmit gadu vecumā Viktorija devās uz īpašu svara zaudēšanas nometni: "Tas ir apbrīnojami, cik daudz gribasspēka cilvēkā atrodas, ja uz viņu paļaujas vēl 20 cīņu biedru! Atceros reizi, kad zināju, ka, ja neizpildīšu trenera prasības un pārtraukšu atspiešanos, par manu padošanos tiks sodīta visa komanda. Es izturēju."

Beidzot vidusskolu, Viktorija bija zaudējusi 19 kilogramu, savukārt, apvienojot studijas ar viesmīles darbu, meitene divu gadu laikā zaudēja atlikušos liekos kilogramus.

"Tā kā man koledžas gados nebija tik daudz naudas, lai es atļautos ēst delikateses, lielākoties pārtiku no vienkāršākajiem produktiem, tai skaitā, saldētiem dārzeņiem," atklāj meitene.

Lai gan šobrīd Viktorija ir samērā labā fiziskā formā, viņas svars joprojām pieprasa lielu uzmanību. Lai nezaudētu iegūto efektu, Viktorija ir izglītojusies uztura un fitnesa jautājumos, par ko sniedz arī konsultācijas savā blogā.

"Manam svaram joprojām ir tendence palielināties, ja atkāpjos no ierastās paleo diētas vai izlaižu treniņus. Mana atslēga uz veselīgu organismu ir gribasspēks. Tiesa, pieturos pie uzskata, ka visvairāk gribam to, kas mums aizliegts, tādēļ neievēroju drastisku diētu, bet gan improvizēju," nosaka Viktorija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!