Foto: AP/Scanpix
Ar asu prātu un vispusīgām zināšanām vēlas lepoties ikviens, un ne velti kā augstāk novērtētā īpašība ikvienas tautas folklorā visbiežāk minēta tieši gudrība. Tiesa, ne katrs ir apveltīts ar spožu intelektu, un nereti šo īpašību sevī mēdzam arī pārvērtēt. Šai sakarā portāls "Fitnea" piedāvā savu redzējumu par piecām pazīmēm, kas varētu liecināt – tu nemaz neesi tik gudrs, kā esi iedomājies.

Tev nav panākumu profesionālajā jomā


Foto: PantherMedia/Scanpix
Gudri cilvēki savas prāta spējas iegulda sev tīkamā profesijā, lai nekļūtu par ikmēneša algas kalpiem uz emocionālās labklājības rēķina. Nereti gan salīdzinoši zemais atalgojums tiek izmantots kā attaisnojums - sak', es daru to, kas man tīk, naudai nepiešķirot nozīmi. Bet, ja tev ir jau trīsdesmit gadu un tu joprojām dzīvo kopā ar vecākiem, iespējams ir laiks izvērtēt savu intelekta un zināšanu līmeni, jo gudrinieki pelna naudu, kamēr neveiksminieki attaisnojas, raksta "Fitnea".

Tu runā vairāk nekā klausies


Foto: PantherMedia/Scanpix
Par cilvēkiem, kuri runā par visu un reizē neko, visbiežāk nerodas viņiem labvēlīgs priekšstats, kā arī pļāpu tašas kompānijā vien retais spēj pavadīt ilgāku laiku. Ne velti ar nepatiku atceramies skolēnu domes centīgāko dalībnieci vidusskolā, pārlieku mutīgu pārdevēju tirgū vai automehāniķi servisā. Ņem vērā, ka māksla vajadzīgajos brīžos paklusēt ir krietni noderīgāka par nemitīgu mēles kulstīšanu un tieši inteliģentākie cilvēki visbiežāk ir arī vislabākie klausītāji.

Tu esi tas, ko tu lasi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai patiešām paplašinātu savu redzesloku un zināšanas, izvēlies atzītu autoru darbus, kas prasa laiku un iedziļināšanos, iesaka "Fitnea".

Tu vienmēr atrodies konflikta krustugunīs


Foto: PantherMedia/Scanpix
Patiesi gudri cilvēki netērē ne savu laiku, ne enerģiju, lai pārliecinātu apkārtējos par sava viedokļa pareizumu, bet gan izceļas ar taktiskumu un spēju uzklausīt arī atšķirīgus uzskatus. Savukārt, kad jāparāda patiesās zināšanas un nostāja par kādu jomu, intelektuāļi spēj runāt no sirds, nemeklējot pēc vārda kabatā un šādi izkonkurējot mutes brūķētājus, kurus nedrošība piemeklē ikreiz, kad kāda tēma jāiztirzā dziļāk.

Tu atrodies nemitīgā skrējienā un esi ļoti aizņemts


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja ik dienu izjūti stresu un centies paspēt padarīt savus pienākumus, jūties pārstrādājies un tomēr neko līdz galam nepaveicies, tava gudrība ir visai apšaubāma. Inteliģentiem cilvēkiem piemīt prasme menedžēt savu laiku tā, lai tā pietiktu gan produktīvam darbam, gan kvalitatīvai atpūtai.

Bet, ja jūties kā vista, kas haotiski skrien bez galvas, tev ir vēl nedaudz jāpiestrādā, lai uzspodrinātu savu intelektu un asās prāta spējas, iesaka portāla „Fitnea" autori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!