Foto: RIA Novosti/Scanpix
Nesen veiktā pētījumā noskaidrots, ka sievietes vidēji nogaida vismaz mēnesi, līdz vīrietim, ar ko nesen sāktas attiecības, ļauj sevi ieraudzīt bez grima, vēstī "Daily Mail".

Pētījumā piedalījās 2000 sieviešu, atzīstot, ka viņas jūtas mazāk pievilcīgas un pašpārliecinātas, kā arī vieglāk ievainojamas, ja viņu sejas neklāj kosmētikas slānis.

Tāpat sešas no desmit sievietēm paudušas uzskatu, ka vēlas zināt, ka savam partnerim patiešām patīk, pirms parādās viņam bez kosmētikas.

Pētījumā aptaujātās sievietes arī atzina, ka attiecību sākumā regulāri atsvaidzina savu kosmētiku, nereti to darot pat naktī, kā arī mostoties ātrāk par savu partneri, lai jau no rīta izskatītos nevainojami.

Deviņas no desmit sievietēm uzskata, ka teicami uzklāta kosmētika ir obligāta prasība pirmajos randiņos, veidojot priekšstatu par sievieti, kura lieliski izskatās it visos diennakts laikos.

Pētījumā arī noskaidrots vidējais laiks, kas sievietēm nepieciešams, lai sagatavotos randiņam. Tās ir četrdesmit minūtes, kas pavadītas tikai krāsojoties, neskaitot matu ieveidošanu un apģērba izvēlēšanos.

Sešas no desmit sievietēm atklājušas, ka īpaši uzmanās, lai viņu jaunais draugs viņas neieraudzītu bez kosmētikas, nereti piedzīvojot pat visai kuriozas situācijas. Savukārt trešdaļa aptaujāto dalībnieču kā pirmo rīta nodarbi nosaukušas došanos uz vannas istabu uzreiz pēc pamošanās.

Pusi no sievietēm satrauc iespējamība, ka viņas savam vīrietim nepatiks bez kosmētikas, savukārt piektā daļa dalībnieču kā galveno krāsošanās iemeslu minējušas faktu, ka viņu partneris varētu justies šokēts, redzot, cik atšķirīgi viņas izskatās bez grima.

Tāpat grims ir svarīga sieviešu personības sastāvdaļa, kontaktējoties arī ar kolēģiem. Trīsdesmit divi procenti dalībnieču nevēlētos, lai viņas bez kosmētikas redz kolēģi, trīsdesmit viens procents šādā izskatā nedotos pie priekšnieka, bet divdesmit procenti sieviešu atzinušas, ka sastapšanās ar bijušo mīļāko ar nenogrimētu seju ir pielīdzināma katastrofai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!