Foto: Shutterstock
Nesen veiktā pētījumā noskaidrots, ka sievietes, kuras valkā 44. izmēru, ir vislaimīgākās (74 procenti), uzrādot augstākus rādītājus par apmierinātību ar dzīvi, nekā 34. izmēra īpašnieces (42 procenti), informē "Daily Mail".

Lielākā izmēra īpašnieces, aizpildot tematisku anketu, norādījušas, ka jūtas laimīgas, apmierinātas ar savu augumu un dzīvi kopumā, tādējādi laužot stereotipu, ka slaidums ir sievietes patiesās laimes noslēpums.

Gandrīz puse no aptaujātajām sievietēm (49 procenti) pat norādījušas, ka pēdējo trīs gadu laikā, pieaugot ķermeņa svaram un palielinoties apģērba izmēram, kļuvušas laimīgākas.

Savukārt 52 procenti respondentu, kurām ir 34. izmērs, atklājušas, ka labprāt kļūtu apaļīgākas, par saviem skaistuma ideāliem minot ar izteiksmīgām auguma formām apveltītas slavenības.

Aptaujas rezultāti arī norāda, ka sievietēm, kurām ir 42. līdz 46. izmērs, ir krietni pozitīvāka sava izskata uztvere un spēja to pieņemt, savukārt 34. līdz 38. izmēra valkātājas ir daudz paškritiskākas, tikai 59 procentiem sieviešu atzīstot, ka viņas jūtas apmierinātas ar sevi.

Slaido augumu īpašnieces (35 procenti) anketās arī norādījušas, ka apskauž lielāka izmēra valkātājas pievilcīgo izliekumu dēļ. Tāpat 31 procents kalsnāko respondentu arī piebildušas, ka apaļīgām sievietēm apģērbs izskatās labāk, savukārt katra ceturtā aptaujātā sieviete norādījusi, ka lielāks svars palielinātu viņas pašapziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!