Ātri saorganizējama ballīte mazajiem Ķirbju svētku jeb Helovīnu svinētājiem vakaru padarīs interesantāku un jautrāku. Helovīna dienu visā pasaulē tiek atzīmē Visu svēto dienu priekšvakarā – 31. oktobra vakarā. Vēl var paspēt sagatavoties.


Uzmini, kas iekšā

Foto: PantherMedia/Scanpix

Veclaicīga Helovīnu spēle "Uzmini, kas iekšā". Dažādos traukos saliek dažādas struktūras un formas sastāvdaļas, piemēram, vārītas nūdeles, gliemežvāku makaroniņus vai īsos makaronus, želeju, olīvas, aukstus vārītus cīsiņus... Traukiem virsū uzliek kasti ar caurumu vidū, lai neviens neredz, kas ir iekšā, bet tajā var iebāzt roku un pataustīt saturu. Tad katrs min, kas tur ir iekšā – gļotas, acis vai tārpiņi.

Spoku cepumi

Izveidojiet cepumu dekorēšanas darbnīcu Helovīnu stilā. Bērni paši varēs smērēt uz paliela izmēra cepumiem dažādu krāsu ievārījumus, krāsainu garšvielu sviestu vai iepriekš pagatavotus, ar pārtikas krāsvielām iekrāsotus krēmus. Dekorēšanai der maza izmēra konfektes, piemēram, "Tik Tak" vai jebkas cits, ko var izmantot ķirbja sejiņas veidošanai.

Krāsainie ķirbīši

Šī gada ķirbju raža ļauj ar šo lielisko ogu arī paniekoties. Uzrīkojiet ķirbju izkrāsošanas sacensības. Piemērotāki būs mazie ķirbēni, jo lielākiem ķirbjiem vajadzēs gan daudz krāsas, gan pacietības.

Mūmijas ietīšana

Izveidojiet divas bērnu komandas, katrai iedodiet vienu tualetes papīra rulli. Uzdevums ir ietīt vienu dalībnieku tā, lai galva un rokas nav ietītas kopējā tīstoklī, bet nosaitētas atsevišķi, turklāt nesaplēšot papīru. Kad tas ir paveikts, mūmija izstiepj rokas un mazliet pabiedē apkārt stāvošos. Fona mūzika viegli mistiska.

Joks vai saldums

Sagrieziet papīra strēmeles. Daļai uzraksties vārdu "Joks" , uz otras - "Saldumi". Uz tām, kurām uzrakstīts "Joks", pierakstiet arī, kādu jocīgu, bērniem izpildāmu darbību ir jāveic. Bērni sastājas aplī un no kastes velk sagrieztās papīra strēmeles. Tie, kuri izvelk uzdevumu, to izpilda, bet tie, kam tiek loze ar uzrakstu "Saldumi", saņem našķi vai kādu citu mazu balviņu.

Pašiem sava spoku lelle

Foto: PantherMedia/Scanpix

Sagādājiet vecas drēbes, cepures, avīzes, krāsas. No sagādātajiem materiāliem jāpagatavo spocīga lelle ar izkrāsotu seju. Izgatavošanas laiks 15 – 20 minūtes. Izteiksmīgāko izlieciet pie ārdurvīm. Saldumu prasītājiem, kas šovakar klauvēs pie durvīm, būs, ko brīnīties.

Spoku stāstu vakars

Kuriem bērniem nepatīk pasakas? Ballītes noslēgums ar spoku stāstu stāstīšanu sveču gaismā ir lielisks veids kā noslēgt vispārējo jandāliņu. Pirms pasākuma vienojaties, ka katrs dalībnieks sagatavos vienu stāstu. Labākā, neparastākā, baismīgākā, jautrākā stāsta autori saņem Helovīnu stila balviņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!