Foto: PantherMedia/Scanpix
Kļuvāt par vecākiem? Apsveicam! Pārmaiņas būs ne tikai jūsu ikdienas dzīvē, bet arī draugu lokā. Uz ko sagatavoties, kad ģimenē ienāk… bezbērnu draugi vai arī - ģimenē, kurā ir draugi, ienāk zīdainis.

Fuj! Publiska krūtsbarošana!

Foto: PantherMedia/Scanpix


"Iedomājies, es tikko redzēju, kā sieviete zīdīja bērnu, sēžot parkā uz soliņa. Tas bija tik … pretīgi! Vai tad līdz mājām pagaidīt nevarēja?", noelšas draudzenes, kas ieskrējusi apciemot savu draudzeni - jauno māmiņu.
Toties jaunizceptā māmiņa ir diezgan pārliecināta, ka draudzene īstenībā labāk paciestu publisku krūtsbarošanas ainiņu nekā izsalkušā zīdaiņa brēkšanu 20 minūšu garumā. 

Viņi salīdzina savu suni ar jūsu bērnu!

Foto: PantherMedia/Scanpix


Kad kvēls dzīvnieku mīļotājs kļūst par dzīva cilvēkbērna vecāku, viņš saprot, ka pat visvairāk mīlētais suns, kaķis vai kāmīti tomēr ir tikai un vienīgi dzīvnieks. Bet kamēr nav bērna, līdz šīm dzīves patiesībām nonākt nav iespējams. Jūsu draugiem bērnu nav, toties ir suns! Un viņi salīdzina savas emocijas pret suni ar jūsu jūtām pret bērnu? Jūs tas aizskar? Neņemiet ļaunā. Viņi nesaprot, ko salīdzina! 

Vienkārši stulbi jautājumi

Foto: PantherMedia/Scanpix


"Kāpēc viņā joprojām raud?" jautā jūsu bezbērnu draugi, skatoties uz četrus mēnešus vecu brēcošu zīdaini. Jums tas liekas muļķīgs jautājums. Kaitinoši, bet nav vērts aizsvilties. Turklāt droši vien, ka atbildi – kad viņš beigs raudāt, nezināt pat jūs paši. 

Kurš te ir noguris?

Foto: PantherMedia/Scanpix


"Tik daudz darba. Vakaros knapi nokrītu uz dīvāna televizora priekšā un nekam nav spēka", stāsta draudzene. Ko jūs šajā brīdī padomājat? Jums ir pilna slodze septiņas dienas nedēļā un 24 stundas diennaktī ar brēcošu bēbi, ar kuru pilnīgi neko nevar sarunāt. Kaitinoši! 

Slikts draugs?

Foto: PantherMedia/Scanpix


"Tev priekš manis vairs nemaz nav laika, tu nekur vairs neej!", saka draudzene, kas sūkstās, ka kluba vai veikala apmeklējumam vairs nav kompānijas. Bet jums ir tikai divas minūtes brīva laika īstai telefonsarunai un pieļaujat nākamo kļūdu – stāstāt tikai par savu bumbulīti. Ko lai dara - bērnu un bezbērnu cilvēku dzīves atšķiras. Mēģiniet paskaidrot, ka jums tagad laika ir maz, bet tad, kad izbrīvējat brīdi, uzklausiet arī savu draudzeni.

Vairs nekādu negaidītu pārsteigumu!

Foto: PantherMedia/Scanpix


Negaidīts viesu apmeklējums vēlā vakara stundā agrāk jūs iepriecināja. Bet tagad? Mazuļa barošana, vannošana, barošana un miegs ir jūsu dienas režīma pieturas punkti. Dzīvoklī ir autiņi, pamperi un grabuļi uz visām brīvajām virsmām. Kādi vēl negaidīti apciemojumi bez iepriekšējas sagatavošanas.
Paskaidrojiet – jo laicīgāks būs brīdinājums par ciemošanos, jo priecīgāki būsiet. Lai gan, protams, labāk draugi bez aicinājuma, nekā vispār palikt bez draugiem. 

Lieliskie, bet neizmantojamie padomi

Foto: PantherMedia/Scanpix


Cilvēki, kuriem bērnu nekad nav bijis, vienmēr ir lieliski padomdevēji, kā mazo brēkuli pareizi audzināt. "Vienkārši ļauj viņam izraudāties" vai "Neņem rokās, izlutināsi," ir tik nepielietojami ieteikumi. Neko slikti jau viņi negrib, bet kā izlaipot no šīs situācijas? Atbildiet "Interesants padoms, es par to padomāšu," un mainiet tēmu. 

Kur pazudusi empātija?

Foto: PantherMedia/Scanpix


"Bet tu taču pati viņu gribēji," neizpratnē nosaka draudzene, kad sūdzaties, ka esat nogurusi un nav bijis laika pat aizstaigāt līdz frizierim. Kur ir draudzenes empātijas jūtas!? Protams, ka bērnu jūs gribējāt! Tomēr arī nogurums un saburzīts izskats ir daļa no jaunās mātes ikdienas dzīves. Samierinaties, ka ir lietas, kuras saprot tikai tie, kas paši ir bijuši jūsu ādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!