<a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/31064702@N05/">Dawn Huczek</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">cc</a>
Granādas universitātes (Spānija) pētnieki atklājuši patīkamu kopsakarību starp normālu svaru un školoādes patēriņu.Nav noslēpums, ka arī Eiropu pārņem bērnu un pusaudžu aptaukošanās vilnis.
Bet, ja tīņi ēd šokolādi, viņu svars ir zemāks nekā tiem jauniešiem, kas tievēšanas nolūkos pilnībā izvairās no jebkādiem saldumiem. Aptaujājot pusotru tūkstoti tīņu vecumā no 12 līdz 17 gadiem, tika uzdots jautājums, ko viņi ir ēduši pēdējo 24 stundu laikā.

Izrādījies, ka tie, kas ēduši šokolādi, bija ar zemāku svaru un mazāku zemādas tauku slāni, turklāt neuzrādījās nekādas citas kopsakarības, kas apvienotu šos jauniešus.

Zinātnieki vēl nevar paskaidrot, kāpēc šokolādes ēdājiem ir mazāks aptaukošanās risks, bet iespējams, ka tas ir saistīts lielāku uzņemto flavonoīdu daudzumu, kas labvēlīgi ietekmē gan asinsspiedienu, gan sirds darbību, un protams, arī garastāvokli.

Vecāki, pērciet saviem bērniem melno šokolādi, kas tiek uzskatīta par īpaši veselīgu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!