Foto: PantherMedia/Scanpix
Raudoši vīrieši mūsu platuma grādos nav visai bieži sastopama parādība. Tomēr nereti arī stiprā dzimuma pārstāvji ļaujas vājuma brīžiem, neraugoties uz populāro saukli "Īsti vīri neraud!". Šai sakarā portāls health.mail.ru sniedz ieskatu fenomenā – vīriešu asaras.

Starp vīriešu un sieviešu asarām jau izsenis valdījusi atšķirība. Kamēr daiļā dzimuma pārstāves par savu emociju uzplūdumiem visbiežāk nejūtas neērti, emocionalitāti noveļot uz sieviešu būtību, raudoši vīrieši sabiedrībai asociējas ar vājumu un kauna sajūtu, kā arī bailēm.

Ja raud pat vīrietis, tad noticis kas patiesi ārkārtējs, vai ne tā? Tādējādi asaru iemeslam jābūt patiesi pamatotam, lai vīrieti līdzcilvēki vienā mutē nekavējoties nenodēvētu par „lupatu”. Turpinājumā health.mail.ru apkopotie vīriešu asaru cēloņi.

Tuvinieka zaudējums

Visbiežāk vīrieši ļauj vaļu asarām, piedzīvojot tuvu cilvēku zaudējumu un par to sērojot. Ģimenes locekļu aiziešana ir viens no smagākajiem pārdzīvojumiem ikviena cilvēka dzīvē, un vīrieši šai sakarā nav izņēmums.

Neārstējama, nāvējoša slimība

Uzzinot par smagām slimībām, satriekts jūtas ikviens. Kā informē health.mail.ru, neārstējamas slimības diagnoze ne reizi vien likusi raudāt vīriešiem, kas, vaibstu nepakustinot, pārcietuši gan kara šausmas un deportācijas, gan mokošus ievainojumus.

Kāzas

Trešais iemesls, kas sabiedrības acīs attaisno vīriešu asaras, ir kāzas, īpaši, ja precas vīrieša meita. Atdot savu lolojumu svešās rokās vairumam vīriešu ir liels izaicinājums.

Bezpalīdzība

Piedzīvojot netaisnību un sagrūstot cerībām, raudās ikviens Arī vīrieši nav izņēmums, kad ir runa par viņu sapņiem un mērķiem, ko jau saknē aplauž negodīga rīcība vai apkārtējo personiskās ambīcijas un nodevība.

Karš

Kara noziegumi, pārdzīvojumi un nepatīkamas atmiņas nereti mēdz uzplaiksnīt tad, kad lietots alkohols un tiek pieminēti kritušie cīņu biedri. Pat tad, ja notikušais šķiet aizmirsts, sāpīgās atmiņas var rezultēties emociju izvirdumā, ko pavada asaras.

Sentimentalitāte

Kā liecina pētījumi, cilvēkam novecojot, organismā samazinās dzimumhormonu daudzums. Tā rezultātā attīstās pastiprināts jūtīgums, raudulība un sentimentalitāte, kas palielina to brīžu skaitu, kad asarām ļaujas arī vīrieši.

Mīlestība

Protams, mīlestības dēļ raud ne tikai sievietes, bet arī vīrieši. Ikvienu cilvēku sāpina salauzta sirds vai mīļotā nodevība, un šādos gadījumos dzimumam nav nozīmes. Tiesa, sabiedrībā joprojām tiek kultivēts stereotips, ka vīrieša asaras mīļotās dēļ nav jāredz pašai mīļotajai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!