Foto: AFP/Scanpix
Pirmajam iespaidam ir būtiska nozīme mūsu savstarpējās attiecībās. Bet, kā liecina pētījumi, to iespējams izveidot patīkamu, kontaktējoties ar ikvienu. Galvenā nozīme ir vien pareizi piemeklētam grimam, vēstī "Daily Mail".

Franču pētnieks Arnē Auberts secinājis, ka vizuālas nepilnības izskatā, īpaši sejā, sarunas biedra zemapziņā rada negatīvu tēlu.

Nevienmērīgs sejas tonis pat var radīt sociāli nelabvēlīgāka statusa piederību, savukārt gluda sejas āda ievērojami palielina otrās pusītes atrašanas iespēju, uzskata Auberts.
Saskaņā ar pētnieka, kurš ir arī neskaitāmu publikāciju, kurās analizēta grima ietekme uz savstarpējo komunikāciju, autors, pirmā iespaida radīšanā vissvarīgākais ir "sociālais trijstūris" jeb zona no acīm līdz mutei.

Visa sociāli nozīmīgā informācija atrodas sejas centrālajā daļā. Ja sarunas biedra zemapziņā tiek fiksēti tajā esoši defekti, piemēram, izsitumi, savstarpējai komunikācijai un pirmā iespaida radīšanai tiek kaitēts.

Jāpiebilst, ka Aubēra uzskati korelē ar kādu agrāk veiktu pētījumu, kurā tika secināts, ka sievietes, kuras lieto kosmētiku un lepojas ar nevainojami uzklātu grimu, tiek vērtētas kā patīkamākas un uzticamākas, kā arī kompetentākas savā profesijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!