Uzņēmīgi, attapīgi, izturīgi, stipri un talantīgi - šie bērni jau tagad pārsteidz pasauli ar savām spējām.

Pasaules jaunākais students

Foto: Kadrs no video

Tanikš Ābrams (11) ir pasaules jaunākais students, kas jau 7 gadu vecumā sācis studēt koledžā, lai iegūtu bakalaura grādu Paleontoloģijā un astroloģijā. Koledžā viņš iestājās, veiksmīgi nokārtojot iestājeksāmenus un ar izcilību nokārtojot IQ testu.

Gudrākais bērns

11 gadus vecais ēģiptietis Mahmuds Vails atzīts par vienu no pasaules gudrākajiem bērniem, kas dzīvo šobrīd. Viņa IQ ir 155. Mahmuds cer kļūt par ārstu, tāpat kā tētis. Pašlaik savu prātu un smadzenes Mahmuds nodarbina, galvā rēķinot sarežģītus matemātiskus uzdevumus, dala un reizina deviņciparu skaitļus. Ēģiptē viņš ir iemantojis iesauku Abqarino, kas arābu valodā nozīmē ģēnijs.

Muzikālais ģēnijs

Foto: Kadrs no video

Vēl viens vienpadsmit gadus vecs zēns - Ītens Bortniks, iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā kā jaunākais mūziķis, kas regulāri sniedz solo koncertus un ir viens no pieprasītākajiem mūziķiem ASV. Puisim ir ģeniālas mūziķa spējas, viņš uzstājas kopā ar Eltonu Džonu un Bejonse, pats spēlē klavieres, dzied un raksta mūziku. Kopā ar Barbaru Streizandi viņš ierakstījis piemiņas dziesmu Haiti zemestrīcē cietušajiem un piedalījies Opras Vinfrejas šovā. Ītens spēlē klavietes, ģitāru, sitaminstrumentus.

Jaunākais pasaules uzņēmējs

Kanādā dzīvo 9 gadus vecs zēns – Raijens Ross, kas tiek uzskatīts par jaunāko biznesmeni pasaulē. Viņš paspēj apvienot gan mācības skolā, gan attiecības ar draugiem, gan arī investēt nekustamo īpašumu projektos visā pasaulē un jau ir gandrīz miljonārs. Raijens atvēra savu pirmo uzņēmumu 3 gadu vecumā, ierīkojot savas mājas pagalmā vistu fermu, kuru izdētās olas deva peļņu – 15 dolārus ik dienu. Tad puika pieņēma darbā palīgus, kas pļāva zāli un apkopa teritoriju. Ne visi pieaugušie ticēja, ka tik mazs bērns ir spējīgs vadīt savu mazo biznesu, toties vecāki viņu atbalstīja. Piemēram, mamma esot iemācījusi zelta likumu, ko viņš sauc par 80-10-10: 80% principu. Tas nozīmē ka 80% ieņēmumus viņš investē biznesa attīstībā, 10% no ieņēmumiem zēns ziedo labdarībai, bet atlikušos 10% tērē savām ikdienas vajadzībām.

Veiklākā alpīniste

Foto: Kadrs no video

Austrālijā dzīvojoša meitene Džoanna Ernsta tiek uzskatīta par jaunāko sievieti, kas uzvarējusi pasaules klinšu kāpšanas čempionātā Ķīnā. 15 gadu vecumā viņa jau 8 reizes ir pievarējusi maksimālo čempionāta noteikto kāpšanas augstumu.

Stiprākais puika

Foto: Kadrs no video

Rumānis Džulio Stroe 8 gadu vecumā atzīst par pasaules stiprāko bērnu. 2009. gadā viņš veica pasaules rekordu, atspiežoties tikai uz rokām un spējot noturēt visu ķermeni paralēli grīdai, ar kājām nepieskaroties virsmai. Zēnu veikumu iekļāva Ginesa rekordu grāmatā. Džulio tēvu gan vietējās bērnu tiesību aizsardzības iestādes vaino pārlieku lielā zēna ”ekspluatācijā”, bet viņš apgalvo, ka visus lēmumus Džulio pieņem pats un nekāds spiediens netiek veikts.

Pirmais bērns - bezsvara stāvoklī

7 gadus vecais Džils Naders ir pirmais bērns, kas izbaudīja bezsvara stāvokli, piedaloties Ekvadoras kosmiskās aviācijas aģentūras rīkota zinātniskā projektā, kura laikā pētīja, kā gravitācija ietekmē cilvēka bioloģiskos procesus. Bērns bezsvara stāvoklī pavadīja vien 4 minūtes un pēc tam sajūsmināts atzina, ka sajuties kā „Spidermans”.

Jaunākais peldētājs

Indiešu mazulis Maharahtks kļuvis par jaunāko zemūdens peldētāju pasaulē. Viņš 15 mēnešu vecumā zem ūdens nopeldējis 4 metrus. Arī  mazā peldētāja krustmāte ir peldēšanas rekordiste.

Jaunākais pilots

Pats jaunākais pilots pasaulē nāk no Ķīnas – 5gadnieks He Ide prot vadīt un pilotē „kukuruzņika” tipa lidmašīnu "Bee 3". Lidojums, ko reģistrēja Ginesa rekordu grāmatā, ilga 55 minūtes. Drošības apsvērumu dēļ kabīnē tomēr sēdējis arī pieaudzis pilots - instruktors.

Pasaules gudrākais cilvēks

Visaugstākais fiksētais IQ bērnam joprojām pieder kādam 1962. gadā dzimušam korejietim Kim Jung-Jongam, kura IQ novērtēts ar ciparu 210. Triju gadu vecumā mazais korejietis runāja japāņu, korejiešu, angļu un vācu valodā, četru gadu vecumā sāka pildīt sarežģītus diferenciālvienādojumus un iestājās universitātē, pēc tam apguva spāņu, vjetnamiešu, filipīniešu un ķīniešu valodas. Septiņu gadu vecumā viņu pieņēma darbā NASA, bet 15 gados Kim Jung-Jongs saņēma doktora grādu fizikā. Pašlaik ģēnijs strādā Korejā un ir pasniedzējs prestižākajā valsts universitātē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!