Foto: PantherMedia/Scanpix
Nereti jūtamies par sevi nepārliecināti, neiederīgi konkrētajā vietā un situācijā vai ne pietiekami kompetenti. Šai sakarā portālā "Women's Health" apkopoti četri psihologu sniegti padomi, kā palilināt pašapziņu un atbrīvoties no šaubām par sevi.

Nebaidies jautāt

Kurš gan nav dzirdējis teicienu, ka divas galvas ir gudrākas par vienu. Ja nejūties pilnībā pārliecināta par savu viedokli, nenolien maliņā, bet gan iesaisties diskusijā, noskaidrojot papildu viedokļus par konkrēto tēmu. Tādējādi paplašināsi ne tikai savas zināšanas, bet arī uzlabosi komunikācijas prasmes.

Meklē risinājumus

Ne vienmēr viss izdodas tā, kā esam ieplānojušas, un šai gadījumā svarīgas ir improvizācijas prasmes. Sastopoties ar neveiksmēm, svarīgākais ir panikā nenolaist rokas un meklēt jaunus risinājumus un veidus, kā tuvoties pretim savam mērķim un to sasniegt.

Atrodi uzticības personu

Ir svarīgi, lai katram no mums būtu cilvēks, kam lūgt padomu un no kura iedvesmoties. Sastopoties ar spēcīgām personībām, augam arī paši, tādēļ atrodi cilvēku, kurš būs tavs sabiedrotais ikvienā dzīves situācijā. Šai gadījumā nav svarīga profesija, dzimums vai vecums, bet gan jūsu savstarpējā sapratne un cilvēka dzīves gudrība.

Necenties būt nevainojama

Ja centīsies visu paveikt nevainojami, tad savās acīs šķitīsi izgāzusies teju katru reizi. Pārlieku koncentrējoties uz gala mērķi, tā nesasniegšanas gadījumā mēdzam nepamanīt visas labās lietas, kas ar mums notikušas, un mazās uzvaras, kas izcīnītas.
Uzslavē sevi par katru sasniegumu un izvirzi vairākus mazus, nevis vienu lielu mērķi, tā tuvojoties savu ideju realizācijai krietni efektīvāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!