Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētījumā noskaidrots, ka sievietes, kuras jūtas laimīgas savās attiecībās, pārstāj raizēties par svaru. Klāt nākošie kilogrami galvassāpes nerada arī tām daiļā dzimuma pārstāvēm, kurām ir izveidojies liekais svars – sievietes tik un tā jūtas ar sevi apmierinātas, vēstī "Daily Mail".

Speciālisti uzskata, ka sievietes attieksmi pret savu figūru vairāk ietekmē tas, cik apmierināta viņa ir ar savu dzīvi, nevis cipars, ko rāda svari.

Pētījumā piedalījās vairāk nekā 250 sieviešu vecumā no 20 līdz 45 gadiem. Divas trešdaļas no viņām dzīvoja kopā ar savu partneri vai arī bija precējušās.

Pētījuma dalībnieces atbildēja uz dažādiem jautājumiem par viņu attiecībām, to, cik apmierinātas viņas tajās jūtas emocionālā, seksuālā un intelektuālā ziņā, kā arī norādīja, kādas intereses viņām ir kopīgas ar saviem partneriem.

Tāpat sievietēm tika jautāts, cik apmierinātas viņas jūtas ar savu svaru, kā arī kāds ir tā ideālais skaitlis. Rezultātā tika noskaidrots, ka sievietes, kurām ir laimīgas attiecības, ar sevi jūtas apmierinātas pat tad, ja viņu svars ne tuvu nelīdzinās vēlamajam. Tāpat šīm pētījuma dalībniecēm tika fiksēta krietni augstāka pašapziņa un lielāka savas vērtības apzināšanās.

Tallinas Universitātes lektore Sabīna Valtere uzskata, ka mūsu apmierinājumu ar savu ārējo izskatu, svaru un figūru ietekmē tas, cik laimīgi un svarīgi jūtamies savā dzīvē – ja romantiskajā sfērā viss ir kārtībā, arī sevi mīlam vairāk. Tāpat pētniece uzsver, ka tieši privātajai dzīvei ir lielākā ietekme uz cilvēka personību, pašapziņu un ticību sev.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!