Foto: PantherMedia/Scanpix
Stress ir neatņemama mūsdienu dzīves sastāvdaļa, tomēr, ka izrādās, pie tā lielā mērā nereti esam vainīgi mēs paši. Neapzināti ikdienas ieradumi un dzīves ritms var kaitēt cilvēka emocionālajai veselībai, mums to pat neapjaušot. Turpinājumā "Huffington Post" apkopotie ikdienas ieradumi, kas grauj garīgo līdzsvaru.

Vai esi šodien smējies?


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja nespēj atcerēties pēdējo reizi, kad esi smējies līdz asarām, pārskati savu ikdienas rutīnu un to, kā un ar ko pavadi brīvo laiku! Smiekli mazina asinsspiedienu un stresu, atslābina muskuļus, mazina sāpes un uzlabo imunitāti.

Kādu mūziku klausies?


Foto: PantherMedia/Scanpix
Mūzika nomierinoši iedarbojas uz prātu, liecina neskaitāmi pētījumi. Tomēr ņem vērā, ka katram ir sava muzikālā gaume un, iespējams, tevi vairāk nomierinās "The Cranberries" nekā Mocarta slavenāko skaņdarbu izlase.

Vai netīro trauku mazgāšanu atliec uz rītdienu?


Foto: PantherMedia/Scanpix
Zinātnieki noskaidrojuši, ka tīra un sakopta vide patiešām uzlabo smadzeņu darbību un radošumu, kā arī spēju risināt problēmas. Uzturi savu dzīvesvietu kārtībā, kā rezultātā mazināsies arī stress, ar ko liec savam organismam cīnīties!

Kā ar tavu mīlas dzīvi?


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai gan, cīnoties ar stresu, par savu seksuālo dzīvi domājam vismazāk, primāri pievēršoties it kā svarīgākām lietām, ņem vērā, ka tieši sekss ir viens no efektīvākajiem stresa mazinātājiem.

Tas ievērojami mazina kortizola līmeni organisma, tā vietā radot labsajūtu un laimes hormonu izstrādāšanos.

Kāda ir tava elpošana?


Foto: PantherMedia/Scanpix
Stresa ietekmē cilvēka elpa kļūst seklāka un straujāka. Tomēr, to apzinoties, varam mainīt gan ieelpu un izelpu dziļumu un ātrumu, gan cīnīties ar stresa radītajām sekām. Apgūsti noteiktus elpošanas vingrinājumus, kas uz tevi patiešam iedarbojas, un iemācies pārvaldīt savas sajūtas!

Vai zini savus stresa ierosinātājus?


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā uzsver eksperti, savu stresa cēloņu pārzināšana ir efektīvākais veids, kā mazināt tā līmeni. Ja tev nepatīk lieli pūļi un burzma, dodies nevis uz tirgu, bet vietējo pārtikas veikaliņu. Ja nevari ciest kādu no saviem kolēģiem, centies ar viņu pavadīt pēc iespējas mazāk laika! Par savām sajūtām nav jājūt vainas apziņa, bet gan jāizmanto tās, lai uzlabotu gan fizisko pašsajūtu, gan garīgo līdzsvaru, teic speciālisti.

Vai savu viedtālruni dēvē par „trešo roku”?


Foto: AFP/Scanpix
Ja esi burtiski ķirurģiski atkarīga no sava mobilā tālruņa, ievies jaunu paradumu reizi dienā vismaz stundu to nelietot, nepārbaudot ne ienākušās ziņas, ne sociālos tīklus. Nemitīga rokas turēšana uz informācijas pulsa rada lieku stresu, tādēļ vismaz stunda, kurā nesatrauksies par nepadarītajiem darbiem vai jaunākās informācijas pētīšanu, sniegs laiku, ko veltīt sev pašai?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!