Foto: F64
Sporta nodarbības var novērst bērna agresijas lēkmes, tāpēc ir svarīgi regulāri veikt fiziskos vingrinājumus, tādējādi mazinot bērnā dusmas.

Pētījumā, ko veica speciālisti no Džordžijas Universitātes ASV, piedalījās 208 skolēni vecumā no 7 līdz 11 gadiem, galvenokārt tie, kas saskārās ar liekā svara problēmām. Visi pētījumā iesaistītie bērni objektīvu un subjektīvu iemeslu dēļ priekšroku deva sēdošam dzīvesveidam.

Pētījuma ietvaros bērniem 15 nedēļas bija jāveic fiziskās aktivitātes. Dalībnieki izpildīja vingrinājumus aerobikā un vingrošanā. Psiholoģisko testu laikā atklāja, ka bērniem jau nodarbību laikā būtiski samazinājās depresijas simptomi, aizkaitinājums, satraukums, kā arī ar nerviem saistītie traucējumi.

Profesore Ketrīna Deivisa skaidro, ka fizkultūras nodarbības nepieciešams uztvert, kā efektīvu un kvalitatīvu metodi ne tikai cīņā ar lieko svaru, bet arī cīņā pret jauniešu un bērnu agresīvo uzvedību. Ir zināms, ka fiziska aktivitāte palīdz arī pieaugušajiem kontrolēt savas emocijas - dusmas.

Pēkšņi agresijas un dusmu uzplaiksnījumi tiešā veidā ir saistīti ar bērnu agro noziedzību, kā arī ar metabolisma un sirds-asinsvadu disfunkciju rašanos pieaugušajiem, kas paaugstina insulta, infarkta, diabēta risku. Mediķi uzsver, ka fiziskās aktivitātes palīdz cīnīties ar hroniskām saslimšanām, kā arī atstāj pozitīvu ietekmi uz bērna psihi. Turklāt viņi piebilst, ka, regulāri vingrinoties, bērniem uzlabojas izziņas spējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!