Foto: AP/Scanpix
Keitas Vinsletas un viņas trešā vīra Neda Rokenrola kopīgas dēls ticis pie visai neparasta vārda – Bear jeb Lācis. Šis nebūt nav vienīgais dīvainais bērna vārds, ko devuši savām atvasēm ekstravagantās slavenības. Salīdzinot ar ārvalstu aktieru un mākslinieku fantāzijas lidojumu, Latvijas iedzīvotāju vēlme savus bērnus saukt seriālu varoņu vārdos ir tīrais sīkums.

Kardašjanai - Nord Vest

Foto: AP/Scanpix

Šogad par laimīgajiem vecākiem kļuva realitātes šova zvaigzne Kima Kardašjana un reperis Kanje Vests. Meitai viņi deva vārdu, kombinējot tēva uzvārdu – Vests un vārdu – Nord. Kopā iznāca Nord Vest jeb ZiemeļRietumi. Mīļvārdiņš ir Nordija.

Paltrovai - Ābolītis

Foto: EPA/LETA

Aktrises Gvinets Paltrovas un mūziķa Krisa Mārtina 9 gadus vecās meitiņas vārds ir Apple jeb Ābolītis. Vārdu izdomāja Kriss, bet Gvineta bez ierunām piekrita, jo vārdiņš izklausījies tik mīlīgs! Dēla vārds ir Moisejs.

Džeisonam Lī - Pilots

Aktieris Džeisons Lī dēlu nosaucis par Pilotu Inspektoru jeb angliski Pilot Inspektor par godu grupas "Grandaddy " dziesmai, kurā skan vārdi "He's Simple, He's Dumb, He's the Pilot".

Keidžam Supermens

Nikolass Keidžs ir kvēls Supermena komiksu cienītājs un kolekcionē vērtīgākos komiksus par šo tēmu. 1997. gadā viņš iegādājās pirmo Supermena komiksa drukāto eksemplāru par nieka 150 tūkstošiem dolāru, bet dēls tika pie vārda par godu Supermenam jeb nosaukts puisēns tika par Klarku Kentu, kas ir Supermena segvārds komiksos. 

Bekhemiem - Bruklins un Sevena

Foto: AP/Scanpix

Arī citas zvaigznes izvēlas saviem bērniem vārdus, kas ir saistīti ar viņu elkiem. Piemēram, Viktorija Bekhema meitu nosauca Harpere Sevena par godu sava mīļākajai rakstniecei Hārperei Lī. Bet Bekhemas grupas biedrene Džerija Halivela meitu nosaukusi par Bluebell Madonna par godu Madonnai un savai vecmāmiņai, kas jaunībā dejoja grupā "Bluebell girls".

Silverstonei - Zilais Lāčuks, Džolijai - Labais, Dāsnais

Foto: AFP/Scanpix

Alīsija Silversone 2011. gadā dzemdēja dēlu Zilo Lācīti jeb Bear Blu. Daudzi tic, ka vārds nesīs veiksmi, tāpēc Andželīnas Džolijas un Breda Pita bērniem vārdi ir zīmīgi Medokss jeb kambodžiešu valodā – Labais, Dāsnais, meitas vārds ir Zaharu jeb Gaišā. Bet viņu pašu pirmdzimtais bērns nosaukts par Šailo Nuvel, kur pirmā vārda skaidrojums ir Mesija (no Bībeles) un "Jaunumi" no franču valodas. Ceturtā bērna vārds ir Pakss jeb no latīņu valodas – Miers.

Aktrise Džesika Alba savas meitas nosaukusi Honora jeb Gods un Hevena (Heaven) jeb Debesis.

Pilsētu nosaukumi bērnu vārdos

Izplatīta ir tradīcija saukt bērnus ģeogrāfisku vietu nosaukumos. Piemēram, vienu no Bekhemu dēliem sauc Bruklins (leģenda vēsta, ka turi tur viņš ticis ieņemts). Rīza Vaterspūna dēlu nosaukusi par Tenesiju, bet dziedātāja Šakira meitu nosaukusi par Milānu. Maikla Džeksona meitas vārds ir Parisa, bet divu dēlu vārdu izgudrošanā īpaša fantāzija nav pielietota – Princis Maikls Džozefs Džeksons un Princis Maikls Džeksons II.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!