Sievietēm, kurām jostas vietas rajonā ir tetovējums, dzemdību laikā ir lielāks risks piedzīvot sarežģījumus, uzskata anesteziologi, kas strādā ar dzemdētājām.

Mūsdienās dzemdībās arvien biežāk tiek izmantota epidurālā anestēzija – atsāpinošo medikamentu ievada trešā vai ceturtā skriemeļa apvidū mugurkaulā. Anesteziologi brīdina – ja paredzamajā dūriena vietā ir tetovējuma pigments, ir liela iespēja tetovēšanā izmantotās tintes daļiņas un pat nelielā iekaisuma izraisītājus, kas atrodas zem ādas, ienest sievietes asinsrites plūsmā, raksta portāls topošajiem vecākiem "The Bump". 

Ārsti apgalvo, ka tetovējuma zonā zem ādas latentā jeb neaktīvā formā diezgan ilgi var saglabāties vīrusi un citi mikroorganismi, kas nokļūst organismā tetovēšanas laikā. Injekcija šos procesus var aktivizēt. Aptaujājot ASV dzemdību anesteziologus, no 150 ārstiem tikai 40 mediķi izteica gatavību veikt atsāpināšanu grūtniecēm, kurām ir tetovējumi jostasvietā. Pārējie dzemdētājām ieteica izvēlēties alternatīvus atsāpināšanas paņēmienus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!