Foto: PantherMedia/Scanpix



Pārtikai, ko ēd topošā mamma, ir milzīga nozīme ne tikai mazuļa normālai, veselīgai attīstībai, bet arī prāta spējām. Ja sievietei organismā trūkst omega–3 taukskābju, tas var būtiski ietekmēt augļa smadzeņu attīstību un tālāko intelektuālo potenciālu. Turklāt veselīgo taukskābju trūkums ietekmē spējas veidot veselīgas sociālas un personiskas attiecības.

Prāta, komunikācijas spējas un pat sīkā roku motorika, izrādās, sāk veidoties vēl mammas vēderā, tāpēc ārsti iesaka ēst vairāk treknās zivis, kurās ir īpaši daudz omega – 3 taukskābes.

Bristoles universitātes pētnieki aptaujājuši 14 tūkstošus grūtnieču un viņu bērnu un secināja, ka omega – 3 trūkums grūtniecības laikā samazina bērna IQ spējas par 6 punktiem tālākā dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!