Foto: Scanpix
Visneiedomājamākajās vietās un apstākļos sievietes ir spējušas laist pasaulē savus bērnus. Dažas asprātīgas idejas, kur var dzemdēt, lai pēc tam iekļūtu preses slejās un par šo notikumu runātu ne tikai laimīgā ģimene.

Mozambikā dzemdē kokos


Vai varat iedomāties, kādā pozā notiek dzemdības, ja mazulis nāk pasaulē, mammai sēžot kokā. Bet tieši tā notika ar kādu Mozambikā (Āfrika) dzimušu meitenīti Rositu, kuras mamma, glābjoties no plūdiem, kas pārņēma valsti 2000. gadā, uzrāpās kokā. 26 gadus vecā sieviete, kamēr gaidīja glābējus, dzemdēja un pati arī noķēra bērniņu. Pēc minūtes klāt bija helikopters. Tad mammu un bērnu no koka nocēla un pārgrieza arī nabas saiti.

Interneta tiešraidē


Ne burtiski, bet pārnestā nozīmē kāda Kanādā dzīvojoša triju bērnu mamma savu trešo bērnu uzdrošinājās dzemdēt internetā. Visā dzīvoklī tika uzstādītas kameras. Dzemdību norisi vairāku stundu garumā vēroja ap 2 tūkstošiem reģistrētu lietotāju. Nabas saiti jaundzimušajam mazulītim pārgrieza viņa 2 gadus vecais brālītis.
Video var noskatīties šei
t.

Afganistānā kara zonā


Braša britu armijas oficiere, kas bija devusies armijas uzdevumā uz kara zonu Afganistānā, veiksmīgi noslēpa grūtniecības faktu. Dzemdības notika armijas bāzes priekšpostenī. Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas runasvīrs pēc tam skaidroja, ka grūtnieces karā viņi parasti nesūta, bet šoreiz sievietes grūtniecība noritējusi tik nemanot un dzemdības sākās tik pēkšņi, ka mediķi nav paspējuši reaģēt.

Perfomance mākslas galerijā

Foto: Scanpix

Nodēvējot dzemdības par augstāko no mākslām, īstu prefomanci sarīkoja Ņujorkas māksliniece Marni Kotak, kas dzemdēja savu bērnu kādā Bruklinas mākslas darbu galerijā 20 apmeklētāju klātbūtnē.

Automašīnā pie stūres

Dzemdības automašīnā nav nekas neparasts. Pārsteidz sievietes spēja darīt vairākus darbus vienlaicīgi – stūrēt auto un dzemdēt. Tieši to 2010. gadā paveica kāda Minesotas iedzīvotāja Amanda Makbraida, kas brauca uz slimnīcu, lai turp nogādātu savu vīru, kam bija sākušies krampji. Gadījās, ka grūtniecei sākās pēkšņas dzemdības. Kā stāsta pati notikuma varone – viņa vienkārši pēkšņi sajuta, ka bērns jau atrodas viņai starp kājām un raud.

Limuzīnā savās kāzās

Kāda jaunā sieva un topošā mamma precīzi ieplānoja savu kāzu dienu un bērniņa dzimšanas dienu. Abi lielie pasākumi notika vienā dienā, braucot limuzīnā tieši pēc laulību ceremonijas. Dzemdības pieņēma vīrs un vedēji.

Iesprūdušā liftā

Neapdomību noteikti nevar pārmest sievietei, kas dzemdēja slimnīcas liftā. Vašingtonas iedzīvotāja devās uz slimnīcu laicīgi. Kontrakcijas jau bija sākušās, bet dzemdības vēl neritēja pilnā sparā. Droši vien viņa būtu dzemdējusi kā pieklājas, ja nebūtu salūzis lifts, ar kuru sieviete brauca uz nodaļu. Puisēns piedzima liftā. Par laimi, līdzi brauca arī vecmāte un medicīnas māsa, kas palīdzēja procesā.

Bibliotēkā un pasta nodaļā

Kalifornijas piepilsētas baznīcā svētdienas dievkalpojuma laikā mācītāja sieva dzemdēja baznīcas bibliotēkā. 

Cita topošā mamma Anglijā devusies uz pasta nodaļu papildināt mobilā telefona kredītu, bet negaidot sākās dzemdības. Jaundzimušo meiteni pasta darbinieki tūlīt arī nosvēra. Ja mammai būtu vēlme mazuli nosūtīt kā pirmās klases paciņu, tas izmaksātu 8,22 mārciņas, aprēķināja pasta nodaļas vadītājs.

Lielveikala tualetē

Vietējā lielveikala tualetē veselīgu mazuli bez citu palīdzības laida pasaulē sieviete, kas pat nenojauta, ka ir gaidībās. Mazuli atrada personāls, jo pati jaunā māmiņa no notikuma vietas aizlaidās. Viņu gan pēc tam atrada un izvirzīja apsūdzību bērna pamešanā bezpalīdzīgā stāvoklī.

10 000 metru augstumā

Grūtnieces pēdējās gaidību nedēļās lidmašīnās redz nelabprāt un lielākā daļa aviokompāniju neļauj lidot sievietēm pēc 7 grūtniecības mēneša. Tomēr arī lidmašīnās laiku pa laikam gadās noķert pa kādam mazulim. Galvenokārt tas notiek tad, ja dzemdības sākas priekšlaicīgi, kā tas notika kādai pasažierei, kas devās uz Sanfrancisko. Viņas priekšlaicīgi dzimušais dēlēns tika nosaukt par Kevinu Franci. Pēdējais vārds par godu lidojuma galamērķim.

Savukārt 23 gadus vecā Ķīnas iedzīvotāja pamanījās apģērbties tā, ka lidmašīnas apkalpe lielu vēderu pat nepamanīja. Sievietei sākās dzemdības un 7 minūtes pirms nolaišanās piedzima mazulis.

Jūrā uz prāmja

Foto: F64

Neparasta vieta, kur piedzimt, ir arī prāmis. Pērn novembrī uz "Tallink" prāmja "Romantika" pasaulē nāca viens mazais Latvijas iedzīvotājs. Prāmis bija ceļā no Rīgas uz Stokholmu, bet ceļojums māmiņai un bērniņam šoreiz izpalika. Abus attransportēja atpakaļ uz Rīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!