Foto: Reuters/Scanpix
Stiliste, dizainere, modele, skaista sieviete un vienkārši mamma Džulija Restoina - Roitfīlda (Julia Restoin-Roitfeld) savā blogā dalās padomos, kā viņa ātri un veselīgi atguva modeles formas pēc dzemdībām.

Vēro svaru grūtniecības laikā

Džūlijas mamma Karīna ir bijuši modes žurnāla "Vogue" Francijas izdevuma redaktore, tāpēc mazajai meitenei vienmēr acu priekšā bija skaistu sieviešu fotogrāfijas. Mamma stingri uzraudzīja, lai meita pat grūtniecības laikā nepieņemtos svarā vairāk nekā iesaka ārsti. Karīna gan atzinusi, ka laikā, kad pati gaidīja bērnus – 80. gadu beigās, ārstu attieksme pret topošo mammu svaru bijusi daudz liberālāka nekā šobrīd. Lai nu kā, bet Džūlija jau neilgi pēc dzemdībām svērusi par 4 kg mazāk nekā pirms grūtniecības.

Eļļas pret strijām

Jo lielāks auga vēders, jo vairāk un intensīvāk topošā mamma vannojoties izmantoja dažādas dabīgās eļļas, kuras pievienoja gan ūdenim, gan iezieda ādu. Iespējams, ka tieši tāpēc viņai nav neviens strijas. Modele iesaka izmantot jebkuru eļļu, vienīgi izvairīties no lavandas eļļas, kas ir pārāk stipra grūtnieces jutīgajam degunam un nelabvēlīgi ietekmē arī augli. Toties rožu un kokosriekstu eļļas drīkst izmantot pēc sirds patikas.

Bokss un balets

Sportot Džūlija sāka pusotru gadu pēc dzemdībām, jo ātrāk tam nebija laika. Sāka viņa ar pilatēm, bet vislabākais efekts izrādījās bokss, jo, lai veiktu pareizu un efektīvu sitienu, jāsasprindzina pilnīgi visi ķermeņa muskuļi. Pēc tam sekoja baleta nodarbības, kas atjaunoja grāciju un pareizu stāju.

Spiežam uz augļiem un zivīm

Grūtniecības laikā topošās mammas ēdienkartē pamatā bija zivis (lasis) un apelsīnu sula. Treknās zivis, to vērtīgās omega taukskābes un C vitamīns noderēja gan mammas, gan mazuļa veselības stiprināšanai. No rītiem viņa dzēra augļu, dārzeņu un zaļumu smūdijus, kokosriekstu pienu, dzēra grūtnieču vitamīnus un ēda augļus lielos daudzumos. Pēc dzemdībām jaunā mamma ēdiena izvēlē sevi ierobežoja daudz mazāk.

Vēderam pēcdzemdību josta

Uzreiz pēc dzemdībām Džūlija sāka rūpēties par daudz cietušo vēdera ādu. Blogā modele nosauc amerikāņu ražojuma pēcdzemdību jostu "Belly Bandit", kuru viņa nēsāja 3 mēnešu. Šī paša brenda jostu izmanto arī Kima Kardašjana.

Džogings ar ratiņiem

Dzīvojot Ņujorkā, Džūlija pievērsusies visu ņujorkiešu reliģijai – džogingam, stumjot pa priekšu bērnu ratiņus. Šai nodarbei Ņujorkā ir apzīmējums "Baby Jogger F.I.T."

Muguras masāža

Jaunajām mammām, kas nēsā savus mazuļus rokās, muguras masāža ir pirmās nepieciešamības procedūra. To pēc dzemdībām Džulija bauda, kad vien ir iespējams.

Priekšroka biokosmētikai

Kopš dēlēna Romija piedzimšanas modeles kosmētikas somiņā ir arvien vairāk bio-kosmētikas. Par īpaši labi piemērotu sev un bērnam Džulija atzinusi ziemas krēmu "Weleda Baby Calendula Face Cream" un medus eļļa ķermenim "Burt's Bees Nourishing Baby Oil".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!