Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā atklājuši pētnieki, 77 procentiem sieviešu piemīt nelāgs paradums – nemitīga sūdzēšanās par savu izskatu. Nesen veiktā aptaujā atklāts, ka daiļā dzimuma pārstāves savu neapmierinātību par izskatu kādam pauž vismaz reizi mēnesī, vēstī "Women's Health".

Lai gan sākotnēji šķiet, ka tas nemaz nav tik bieži, jo katram taču var gadīties "melnās dienas", pētnieki uzskata, ka šim paradumam ir graujoša ietekme uz sievietes psiholoģisko stāvokli un pašapziņu.

"Sevi noniecinot, īpaši, ja darām to skaļi, nostiprinām zemapziņā negatīvu paštēlu. Rezultātā sieviete var zaudēt ticību sev ne tikai tad, kad ir runa par ārējo izskatu, bet arī citās svarīgās dzīves jomās," teic eksperti, piebilstot, ka negatīvajām runām ir tendence "pielipt".

Respektīvi, tiklīdz dzirdam kādu runājam par viņa trūkumiem, acumirklī piefiksējam arī savus un solidarizējamies, noniecinot sevi.

Lai no tā izvairītos, pētnieki iesaka pievērst uzmanību saņemtajiem komplimentiem un, atbildot uz tiem, vien pateikties, nevis nekavējoties atspēkot labos vārdus ar saviem trūkumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!