Foto: Foto no personīgā arhīva
Kāda ir sajūta, ka bērnam paliek arvien sliktāk, bet ārsti spēj tikai raustīt plecus vai izrakstīt zāles, kas rada vēl lielāku apdraudējumu, nekā pati slimība. Daniela māte Margarita Babič šo sajūtu zina pārāk labi.

Jau septiņus gadus viņa cīnās par sava vienīgā bērna veselību, kurš viņai, ar asarām acīs turpina uzdot vienu un to pašu jautājumu "Kad es pārstāšu slimot?"

Desmit mēnešu vecumā bērnam nācās pārciest pirmo slimības lēkmi un ārsti uzstādīja diagnozi – astma.

Dēļ sarežģījumiem ar elpošanu un daudzajām alerģijām, bērns ar grūtībām pārcieta vairākas infekcijas, bieži gulēja slimnīcā, pasliktinājās viņa asinsanalīžu rezultāti un diagnožu saraksts tika papildināts ar Epišteina – Barra vīrusu.

Puika tomēr uzsāka mācības pirmajā klasē, bet infekcijas saslimšanas kļuva arvien biežākas. Katras atsevišķās infekcijas ārstēšana notika ar antibiotikām. Papildus tam sāka parādīties izsitumi un Daņuša sāka sūdzēties par sāpēm kājās. Drosmīgais zēns, kurš nebaidās no ārstiem un vienmēr analīzes nodod pats, mammu atstājot aiz durvīm, sāka naktīs mosties un sakost zobus, lai nesāktu bļaut.

Pēc neskaitāmām analīzēm un ārstu apmeklējumiem uzstādīja nopietnu diagnozi – autoimūna saslimšana, juvenīlais idiopātiskais artrīts, poliartrīta forma. Meklējot alternatīvas, kuras bērnu nesāpinātu vēl vairāk, vecāki konsultējās pie vācu ārstiem.  Drīz nācās secināt, ka autoimūna saslimšana nav vienīgā diagnoze, tika pieļauta iespēja, ka bērnam ir daudz retāka kaite – imūnglobulīna E pārprodukcija.

Ārsti bērnu lika ātri nogādāt slimnīcā nopietnāku analīžu veikšanai un norīkoja ārstēšanu, kas ņemtu vērā visas bērna īpatnības un kas varētu bērnam palīdzēt atgriezties pie pilnvērtīgas dzīves bez injekcijām un katetriem.

Bet laika nav daudz. Šobrīd Daņuša ir iemīlējies sportu, bet ir spiests savu ekipējumu atstāt neskartu  - artrīts attīstās tik ātri, ka ir jau skarti kauli pēdās un ceļos. Tas katru soli padara neciešami sāpīgu.

Apsekošanas un nepieciešamo analīžu veikšanai Vācijā nepieciešami 20 000 EUR (precīzu summu varēs noteikt, esot uz vietas). Ir aizdomas, ka puisēnam ir vēl viena smaga saslimšana, kuru Latvijā līdz šim nav diagnosticējuši un nav pieredzes ar tās ārstēšanu. Ģimenei padziļinātai diagnostikai ārzemēs naudas nav. Tādēļ Daņuša māte vēršas pie visiem, kas nav vienaldzīgi – palīdziet tikt galā ar slimību.

Visi, kas Daņušu pazīst, saka, ka viņš ir ārkārtīgi dzīvespriecīgs bērns. Viņš ir ļoti labsirdīgs, nekad nevienu neaizskar, aizstāv vājos, ir ļoti gudrs (neskatoties uz biežo skolas kavēšanu, viņš klasē joprojām ir viens no labākajiem) un vissvarīgāk – viņš tic, ka spēs atveseļoties un atkal spēlēt futbolu ar draugiem. Lūdzu, palīdziet savākt līdzekļus, lai mums nav jānovērš skatiens, kad zēns nākamreiz vaicās – kad es pārstāšu tik smagi slimot?

Rekvizīti ziedojumiem:

SWEDBANK

BIC/S.W.I.F.T. HABALV22

LV15HABA0551037935477

SERGEJS GARKUSA

130557-11225

Konts ir atvērts uz vectēva vārda, jo ģimene atrodas sociālās aprūpes aizgādībā.

Tēva telefons: 20612183 (Deniss)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!