Foto: Publicitātes foto
Portāls pasakas.net sadarbībā ar pasaku draugiem izveidojuši bezmaksas mobilo aplikāciju "Pasakas", kurā var lasīt un klausīties 100 populārākās latviešu un cittautu pasakas.

Aplikācijā iespējams noklausīties populārākās pasakas latviešu valodā, kas papildinātas ar mākslinieku veidotām ilustrācijām. Aplikācijas dizaina tapšanā piedalījušies bērni, konsultējot izstrādātājus par lietošanas ērtumu un izskatu.

Mobilā aplikācija veidota tā, lai to viegli varētu lietot bērni, vecāki un citi pasaku mīļotāji. Aplikācijā var ērti meklēt pasakas pēc nosaukuma un veidot savu mīļāko pasaku izlasi.Nākotnē paredzēts papildināt aplikāciju ar plašu cittautu audiopasaku klāstu.

 Aplikācijā klausāmo pasaku audio versijas ierunājuši Andrejs Volmārs,  Baiba Sipeniece-Gavare, Juris Šteinbergs, Elmārs Tannis, Aija Kinca,  Ingrīda Blūma, Dace Eversa, Elīna Fūrmane, Ineta Ķirse, Valdis Lūriņš,  Gundega Skudriņa, Baiba Kranāte-Lazdiņa, Ingus Ulmanis, Dace  Rukšāne-Ščipčinska, Akvelīna Līvmane, Aldis Kalniņš, Dace Volfa, Gunārs Kalniņš un daudzi citi pasaku draugi.

Aplikācija pieejama bez maksas iPhone un Android viedlālruņiem:

Instrukciju noskaties šeit:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!