Foto: Foto no Facebook
Tikai piecas dienas šajā pasaulē nodzīvoja jaunākais Ešlijas Hemakas dēls Rajens. Placentas atslāņošanās dēļ bērniņš piedzima priekšlaicīgi un piedzīvoja skābekļa badu. Piecas dienas ārsti cīnījās par jaundzimušo, tomēr neveiksmīgi.

Ģimene dzīvo ASV, Floridā. Ešlijas un viņas drauga ģimenē jau aug viens bērns – trīs gadus vecs dēls Takers.

Lai saglabātu jaunākā dēla Rajena piemiņu un ļautu vieglāk aptvert jaunākā brālīša piedzimšanu un arī nomiršanu, māte izdomāja visai netradicionālu kapa vietu. Tika izveidota kapu kopiņa, kuru iekārtoja kā smilšu kasti vecākajam brālim.

"Viņš (Takers) vienmēr kopā ar mani apmeklē kapa vietu, mēs kopā dziedam šūpuļdziesmas, dažreiz viņš smilškastē spēlējas ar rotaļu mašīnītēm. Dēls bieži jautā, kad mēs dosimies ciemos pie brālīša uz kapiņiem paspēlēties" stāsta māte žurnālam "People Magazine".

Tomēr ekstravagantā kapa vieta nav vienīgais veids, kā Ešlija nolēmusi pieminēt mirušo bērnu. Mēnesi pēc Raijena nāves viņa izveidoja sabiedrisku organizāciju, kur atbalstu var gūt vecāki, kuru bērni miruši drīz pēc piedzimšanas.

Tā kā puisēns citādi bija fiziski vesels, tad viņa sirds tika ziedota cita bērna sirds pārstādīšanas operācijai. Raijena sirds turpina dzīvot!

Fotogrāfijas no piemiņas vietas sieviete ievietojusi arī savā Facebook lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!