Foto: Publicitātes foto
"Pareizi sabalansēts un daudzveidīgs uzturs grūtniecības laikā ir viens no būtiskākiem priekšnosacījumiem bērniņa attīstībā. Ikvienai topošai māmiņai rūpīgi jāpārskata sava ēdienkarte, lai grūtniecības laikā bērnam tiktu nodrošinātas visas nepieciešamās uzturvielas, vitamīni un minerālvielas. Nepareizs vai nepietiekams uzturs var ietekmēt bērna vispārēju attīstību, vielmaiņu, kā arī nomākt imūno sistēmu," komentē medicīnas centra Jugla uztura speciāliste Alise Kindzule.

Lai zinātu maltītes izejvielas, grūtniecības laikā īpaša uzmanība jāpievērš produktu kvalitātei - tiem jābūt svaigiem un pilnvērtīgiem. Turklāt ikdienas maltītes jaunajai māmiņai ieteicams gatavot pašai, nevis iegādāties jau gatavu produkciju.

Tāpat svarīgi izvairīties no "neredzamo tauku" avotiem - desām, cīsiņiem, pastētes, kausētajiem sieriem, treknajiem dzīvnieku izcelsmes taukiem, un citiem. Rūpīgi pārdomāts un veselīgs uzturs būtiski var uzlabot gan māmiņas pašsajūtu un veselību, gan nodrošināt mazulim pilnvērtīgu attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!