Attīstoties pārtikas ražošanas tehnoloģijām, arvien biežāk produktu sastāvā var atrast dažādas mākslīgas piedevas, jeb tā sauktās E-vielas, kuras pievieno, lai pārtika izskatītos vizuāli labāk, uzglabātos ilgāk un garša būtu izteiktāka. Jāatdzīst, ka ne katrs veikalā pie plaukta mēdz ielūkoties iecienītā jogurta, biezpiena vai krējuma sastāvā, tādējādi izvēloties lētāko vai spilgtāk marķēto preci.

Bieži vien interese par produkta saturu rodas, ja ģimenē gaidāms pieaugums vai jārūpējas par savu bērnu uzturu. Tad arī domājam, kas tad atrodams etiķetēs, cik E-vielas, konservanu un citu mākslīgu piedevu dzīvo katrā konkrētajā produktā, kuru grasāmies pirkt.

Ņemot vērā pieaugošo pieprasījumu pēc dabiskā vidē audzētiem produktiem, A/S "Tukuma Piens" pirmais Latvijā izveidojis ekoloģisko piena produktu līniju. "Baltais" EKO. Ar šādu zīmolu iespējams iegādāties gan biezpienu, gan krējumu, gan kefīru, kā arī gardos jogurtus, biezpiena sieriņus un putras. To gatavošanā tiek izmantotas tikai bioloģiskas izejvielas, kuru kvalitāti apliecina skrupulozi veiktas pārbaudes un sertifikācija. Tas nozīmē, ka zemnieki savā ikdienā neizmanto mākslīgas vielas, lai iegūtu ražu, savukārt uzņēmumi nošķir ražošanas procesu, lai nodrošinātu augstu kvalitāti un atbilstību EKO produkta standartiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!