Foto: AP/Scanpix
ASV pilsētā Soltleiksitija kāda māte, iespējams, burtiski izglāba sava dēla dzīvību, kad ziņoja policijai par dēla "Facebook" lapā izlasītiem draudiem. Māte izlasīja, ka divi jaunieši draud viņas dēlu nošaut un uzreiz vērsās pēc palīdzības vietējā varas iestādē, vēsta portāls "Cbsnews.com"

Policija reaģēja nekavējoties. Likumsargi devās uz skolu, kurā mācās draudu izteicēji un aizturēja jauniešus, pie kuriem atrada gan pielādētus ieročus, gan marihuānu. Jaunieši, iespējams, ir kādas nelegālas bandas locekļi, bet veiktie ieraksti sociālajā tīklā būs pietiekams iemesls, vai veiktu padziļinātu gadījuma izpēti un ierosinātu krimināllietu.

Policijas pārstāvji norāda, ka sociālajos tīklos izteiktos draudus vairs nevar uztvert tikai kā jauniešu ālēšanos. Ierakstus internetā arvien biežāk uzskata par signālu, ka policijas vienībām ir jāreaģē nekavējoties.

"Tie ir ticami draudi, kurus māte, par laimi, uztvēra nopietni! Notikušais incidents ir vēl viens pierādījums tam, ka vecākiem ir jāseko bērnu aktivitātēm sociālajos tīklos. Par jebkurām aizdomīgām rīcībām, ierakstiem un draudiem ir jāziņo attiecīgajām iestādēm!", norāda policijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!