Foto: Foto no Twitter
Sociālo inovāciju vadītāja "Twitter" Klēra Diaza - Oriza pirms dažām dienām laida pasaulē savu pirmo bērniņu - meitu Lūsiju, ziņojot par dzemdību procesu visu dzemdību laiku. 12 stundu ilgās dzemdības atspoguļotas 27 tvītos, procesam juta līdzi 333 000 sekotāji. Ierakstus komentēja modele Kristija Tērlingtone, kas novēlēja topošajai mammai līdzās labu dūlu un iejūtīgus ārstus.

Strādājot sociālā medijā, Klēra uzskatīja, ka arī savas dzemdības ir iespējams atspoguļot tā saucamajā teksta tiešraidē. Parasti šādu komunikācijas veidu izmanto sporta pārraižu vai citu pasākumu un notikumu atspoguļošanai, kur  notikumi mainās ļoti dinamiski.

Pirmais ieraksts, kas ziņoja par dzemdību sākšanos, tīklā parādījās puspiecos no rīta ar atzīmi  #labor jeb dzemdības. "Vai tiešām nogāja ūdeņi?" plašajam sekotāju  pulkam pavēstīja tvītotāja.

Klēra Diaza - Oriza kopā ar vīru devās uz slimnīcu, nepārtraukti ziņojot, kā dotajā brīdī jūtas un vai kontrakcijas pastiprinās. Tālākie ieraksti ziņo, ka pa ceļam uz slimnīcu salūzt ģimenes auto, tāpēc steidzami tiek meklēts  taksometrs, ceļš turpinās, pa ceļam iebraucot lielveikalā, lai nopirktu visas nepieciešamās lietas slimnīcai. Dzemdības sākušās nedēļu agrāk nekā bija plānots, tāpēc dzemdību soma nav salikta.

Neraugoties uz saspringto situāciju Diaza - Oriza paspēja gan tvītot, gan atbildēt uz sekotāju jautājumiem un komentāriem.

"Nejautājiet, kā mēs nosauksim mazuli. Mēs vēl nezinām! Šis jautājums jau kļūst kaitinošs!" emocionāli raksta dzemdētāja.

Pēc tam seko sūdzība par to, ka slimnīcā slikti strādā  Wi-Fi; ieraksts, ka dzemdību sāpes paliek arvien stiprākas. Bez desmit piecos pēcpusdienā pasaulē nāca meitenīte Lusija, par ko nekavējoties uzzināja visa pasaule. 10 minūtes pēc piedzimšanas arī mammas un mazulītes bildes publicējas Tviterī. Klēra saņem apsveikumus un paspēj pat uz tiem atbildēt.  Plkst. 17.33 tiešraide beidzās, jo ģimene nolemj beidzot atpūsties.

Pašlaik jaundzimušajai Lūsijai Diazai - Ortizai jau ir izveidots savs Twitter konts, kam ir 1018 sekotāji un 13 ieraksti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!