Foto: AFP/Scanpix
Kā izrādās, ilgu mūžu iespējams nodzīvot arī tad, ja neievērojam drastiski pareizu un veselīgu dzīvesveidu, kā arī nenodarbojamies ar regulārām fiziskām aktivitātēm. Zinātnieki konstatējuši, ka dzīvi varam paildzināt arī ar pavisam vienkāršām un ikdienišķām nodarbēm, vēstī "Realbuzz".

Fotografējies, smaidi un nebaidies pozēt


Foto: stock.xchng
Nesen veiktā pētījumā atklāts, ka fotografēšanās un smaidīšana attēlu uzņemšanas brīdī patiesi paildzina dzīves garumu.

Tas konstatēts, zinātniekiem analizējot vidusskolas basketbola komandu ikgadējās fotogrāfijas un secinot, ka spēlētāji, kuri smaidījuši visplatāk, nodzīvo krietni ilgāku, kā arī veselāku mūžu.

Zinātnieki šo fenomenu skaidro ar faktu, ka veselības uzturēšanā, kas savukārt korelē ar ilgāku mūžu, vitāli svarīga ir pozitīva attieksme pret dzīvi.

Laiks pirkstā uzvilkt gredzenu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka iemīlēšanās ievērojami uzlabo veselību, bet, kā izrādās, mūžu paildzina arī laimīga laulība.

Pētnieki apgalvo, ka tā efektivitātes ziņā ir pielīdzināma veselīga dzīvesveida piekopšanai, smēķēšanas atmešanai un samazina arī sirds slimību attīstīšanās risku. Tāpat zinātnieki apgalvo, ka laulāti pāri dzīvo krietni ilgāk par vientuļniekiem.

Nebēdā par liekajām tauku krunciņām


Foto: AP/Scanpix
Zināms, ka drastiskas diētas un smaga aptaukošanās kaitē cilvēka organismam, tomēr fakts, ka neliels liekā svara daudzums veselībai patiesībā ir draudzīgs, daudzos var radīt pārsteigumu.

Pētnieki apgalvo, ka tā iemesls ir organisma dzīvošana harmonijā un saskaņā - kamēr liekais svars un strikta kaloriju skaitīšana rada stresu un reizēm arī paliekošas sekas veselībai, pāris liekie kilogrami organisma funkcionēt spēju neapdraud.

Tici kam svētākam


Foto: PantherMedia/Scanpix
Žurnālā "Journal of Gerontology: Medical Sciences" publicēts neparasts pētījums - tajā atklāts, ka cilvēki, kuri tic Dievam vai ir pievērsušies kādai reliģijai, krietni biežāk izdzīvo dažādos nelaimes gadījumos, kā arī retāk iet bojā pāragrā nāvē.

Pētnieki šo tendenci skaidro ar mierīgāku dzīvesveidu, neiesaistīšanos bīstamās nodarbēs, kā arī augstāku dzīves līmeni un labākām prasmēm cīnīties ar stresu.

Kad pēdējo reizi tikies ar draugiem?


Foto: Shutterstock
Nesen veiktā pētījumā atklāts, ka draugu trūkums veselībai kaitē tikpat ļoti kā 15 cigarešu izsmēķēšana dienā.

Savukārt kopīgas tikšanās, informācijas apmaiņa, prieks un smiekli, kas tiek izjusti draugu lokā efektīvi uzlabo noskaņojumu un veselību, likumsakarīgi paildzinot arī mūžu.

Smejies, ķiķini un smaidi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Smiekli un pat neliels smaids var uzlabot noskaņojumu pat drūmākajās dienās. Tāpat smiekli mazina paaugstinātu asinsspiedienu, holesterīna līmeni un stiprina imūno sistēmu.

Norvēģijā veiktā pētījumā apstiprinājies, ka pensijas vecuma cilvēki, kuri ik dienas smējušies, pētījuma veikšanas laikā, kas ilga septiņus gadus, miruši par 17 procentiem retāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!