Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirms gatavojies modinātājpulksteni noregulēt par 20 minūtēm agrāk, lai uzkrāsotos, ņem vērā jaunākos pētījumus, kas liecina, ka gan vīriešiem, gan sievietēm pievilcīgākas šķiet to daiļā dzimuma pārstāvju sejas, ko neklāj grims, vēstī today.com.

Samērā interesantais apgalvojums atklāts pētījumā, kas publicēts izdevumā "Quarterly Journal of Experimental Psychology".

Tā ietvaros vīriešiem un sievietēm tika izdalīti sieviešu attēli, kuros viņu sejas bija redzamas pirms un pēc grima uzklāšanas. Rezultātā tika secināts, ka pētījuma dalībnieki par pievilcīgākām atzina sievietes, kuras bija par 30 līdz 40 procentiem mazāk krāsojušās.

Pētījuma vadītāji gūtos rezultātus skaidro ar sabiedrībā valdošajiem stereotipiem, kam tic gan vīrieši, gan sievietes, neraugoties uz faktu, ka reālā situācija ir pavisam citāda.

"Ikdienā dzīvojam, ticot, ka, piemēram, vīriešiem patīk galvenokārt slaidas sievietes, savukārt sievietēm – tikai muskuļoti vīrieši.

Tāpat ir arī kosmētikas lietošanu – sievietes uzskata, ka prasmīgi uzklāts grims viņas padara pievilcīgākas apkārtējiem, lai gan patiesībā sabiedrībā tiek dota priekšroka dabiskam izskatam," rezumē pētnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!