Foto: Kadrs no video
25 gadus veca amerikāniete Emīlija Letsa publiskojusi sava aborta videoierakstu ar mērķi pastāstīt sievietēm, kas šis process "nav nemaz tik briesmīgs". Izmantojot lokālo anestēziju, Emīlijai tikai veikts ļoti agrīns aborts grūtniecības trešajā nedēļā, raksta "Daily Mail".

Jaunā sieviete apgalvo, ka pašlaik bērnam nav gatava un tas ir pareizs lēmums, ko viņa nenožēlo. Savukārt savu pieredzi viņa publiskojusi tāpēc, lai sievietes nebaidītos lemt par savu dzīvi pašas, skaidro Emīlija. "Daudzām sievietēm tiek pārmests par lēmumu nepaturēt bērnu, viņas sauc par slepkavām un liek justies vainīgām, bet tikai sieviete var izlemt par savu dzīvi, neviens cits. Man nebija bail un es nejūtos tāpēc slikta," komentē Emīlija.

Ironiskā kārtā Emīlija Letsa ir seksuālās izglītības speciāliste, kas strādā sieviešu izglītības centrā Ņūdžersijas štatā. Viņa atzinās, ka seksa laikā nav padomājusi par kontracepciju, bet pēc aborta tomēr izvēlējusies spirāli kā izsargāšanās metodi. 

"Youtube" ievietotais video sacēla milzīgu ažiotāžu starp abortu atbalstītājiem un noliedzējiem un atkal aktualizēja jautājumu abortu morālo aspektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!